sursa foto: frontpagemeews.com
Din practicăSpot

După ce a atacat un ofițer de poliție folosind o pisică, un bărbat din Rusia riscă 5 ani de închisoare

0

Un bărbat din Moscova a fost acuzat de ultraj și riscă cinci ani de închisoare din cauza faptului că și-ar fi folosit pisica pe post de armă, pentru a ataca un ofițer de poliție, potrivit BBC, care citează presa rusă. Gennady Shcherbakov, un bărbat de 59 de ani este acuzat că și-a aruncat felina pe un polițist, care conform sursei citate, a fost „zgâriat grav” pe față.

Vecinii din blocul în care locuiește în Moscova au făcut o sesizare la poliție, în data de 4 octombrie 2018, în care se plângeau de zgomotul infernal făcut de bărbat, care băuse foarte mult și făcea scandal pe casa scării.

Un agent de poliție a răspuns solicitării după ce bărbatul revenise deja în incinta apartamentului. Shcherbakov a refuzat să coopereze sau să răspundă la întrebările polițistului și, iritat de insistența acestuia, și-a luat pisica în brațe, a agitat-o și a aruncat-o pe polițist. Felina s-a agățat cu ghearele de chipul ofițerului și l-a zgâriat.

Gennady Shcherbakov neagă folosirea pisicii pe post armă și este de părere că felina l-a atacat din proprie inițiativă pe polițist.

Cazul lui Gennady Shcherbakov a ajuns în instanță miercuri, la mai bine de un an de la producerea incidentului.

Dacă plănuiai să-ți folosești pisica pentru a te apăra de forțele de ordine în România, riști majorarea limitelor de pedeapsă, așa cum prevede art. 257 din Codul Penal. Acest articol reglementează ultrajul ca fiind amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârșite împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții.

Dacă faptele sunt comise asupra unui polițist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

Te-a supărat iubitul și vrei să îi montezi un dispozitiv de urmărire în mașină? #maigândește-te

Articolul precedent

Vrei să vinzi produse pe stradă? #maigândește-te

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică