sursa: digi24.ro
FactualSpot

Dragnea îi cedează puterea lui Iordache

0

Pe motivul problemelor de sănătate pe care le-a întâmpinat în ultimele zile, cauzate de o dublă hernie de disc și probleme cervicale, președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost internat duminică într-un spital privat din capitală.

În situația astfel prezentată, Dragnea nu își poate exercita funcția de președinte al Camerei Deputaților și își cedează atribuțiile vicepreședintelui Florin Iordache, pentru următoarea săptămână.

„În perioada 16-24 martie 2019 atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

sursa: monitoruloficial.ro

Potrivit articolului 34 din Regulamentul Camerei Deputaților: “Vicepreşedinţii îndeplinesc, prin rotaţie, atribuţiile preşedintelui, la cererea sa sau în caz de indisponibilitate a acestuia, precum şi alte sarcini încredinţate de Biroul permanent.

În continuarea acestor prevederi legale, articolul 35 al aceluiaș regulament arată că secretarii întocmesc lista înscrierilor la cuvânt, pe baza solicitărilor, în ordinea în care acestea au fost făcute; prezintă propunerile, amendamentele şi orice alte comunicări adresate plenului Camerei Deputaţilor, efectuează apelul nominal, consemnează rezultatul votului, ţin evidenţa hotărârilor adoptate, veghează la întocmirea stenogramelor şedinţelor plenului Camerei Deputaţilor, îl asistă pe preşedintele Camerei Deputaţilor în realizarea atribuţiilor ce îi revin şi îndeplinesc orice alte sarcini primite de la acesta sau de la Biroul permanent.

Date fiind aceste circumstanțe, social democrații și-au suspendat ședințele de partid și validarea listei candidaților PSD la europarlamentare pentru o săptămână.

DESPRE ILEGITIMITATEA UNEI PUTERI CÂȘTIGATE ÎN MOD LEGITIM

Articolul precedent

#DosarulHolidayClubNeptun –> Borcea condamnat la închisoare cu executare în dosarul în care este implicat și Radu Mazare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual