sursa foto: europafm.ro
FactualSpot

Două alte cazuri de infecție au fost confirmate în Capitală, contacți indirecți ai ofițerului MAI. București: 20 pacienți

0

Totalul cetățenilor diagnosticați cu COVID-19 pe teritoriul României a ajuns la 49, după ce alte două cazuri au fost confirmate joi. Din numărul total al pacienților, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Este vorba de o femeie de 45 de ani, venită din Italia, aflată în carantină la Arad și o persoană din București, contact indirect al pacientului 17, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv în timp ce se afla acolo. Acesta a luat contact cu numeroase persoane din cadrul ADP sector 4 fiind angajat al instituției. Deoarece nu a comunicat în primă fază faptul că a fost în Israel și implicit nu a respectat măsurile necesare pentru izolare, este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Reamintim că infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor este prevăzută și pedepsita la art. 352 din Codul penal: „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Grupul ce Comunicare Strategică transmite faptul că informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, potrivit cărora municipiul București s-ar închide sau ar intra în carantină, sunt false. Nu există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România.

Viceprimarul Capitalei, Adrian Bădulescu, anunță că locurile special amenajate pentru carantină au fost ocupate și solicită noi fonduri de la Guvern pentru instalarea a noi centre de carantină în București.

El a precizat că în centrele de carantină obligatorie instituţionalizată intră cei care vin din Italia, restul stau în izolare la domiciliu, adică cei care vin din Franţa şi Spania. Numai ieri, au intrat în România 50.000 de persoane, dintre care în Bucureşti peste 11.000, 2000 din zona roşie.

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a solicitat, joi, primarului Capitalei, Gabriela Firea, edililor de sectoare şi primăriilor din Ilfov să identifice urgent spaţii pentru carantină şi să ia rapid toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID-19) şi pentru protejarea populaţiei.

Guvernul României comunică într-un material video măsurile strict necesare de prevenție pe care oricine trebuie să le respecte în decursul vieții cotidiene.

Guvernul Cîțu – PNL și USR votează la vedere. Marcel Ciolacu: Acest Guvern nu merită să fie votat

Articolul precedent

Decizia judecătorilor CCR: OUG privind alegerile anticipate este neconstituțională. Șansele de învestire a Guvernului Cîțu cresc

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual