sursa foto: Facebook/ B1
FactualSpot

Două alerte de incendii pentru locuitorii din sectoarele 5 și 6 în mai puțin de 24 de ore. Fumul toxic provenea din Chitila

0

Locuitorii din sectoarele cinci și șase au fost treziți vineri dimineață de un mesaj emis de RoAlert pentru avertizarea acestora de un incendiu de vegetație uscată care a izbucnit în apropiere de fosta groapă de gunoi din localitatea Chitila.

Conform Inspectoratului pentru situații de urgență București-Ilfov (ISUBIF), incendiul s-ar fi produs asupra unor stive de mase plastice, gunoi menajer, vegetație uscată și ar fi cuprins și un utilaj pentru sortarea deșeurilor extinzându-se pe aproximativ 7000 de mp, arie ce ajunge și în apropierea unui rezervor de motorină de cinci tone.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov afirmă că „Necesarul de apă depășește capacitatea pe care o avem. Nu putem folosi doar apa pe care o găsim la îndemână doar în această zonă.”

Locuitorii din zonă sunt sfătuiți să nu părăsească domiciliul și să nu deschidă geamurile din cauza fumului care poate fi toxic. La fața locului se acționează cu 15 autospeciale și nu au fost raportate persoane rănite.

Un alt incendiu a izbucnit joi seară, astfel încât persoanele din sectoarele 5 și 6 au fost alertate tot prin intermediul sistemului RoAlert care a emis avertizarea: „Incendiu vegetație uscată zona str. Brașov, degajări masive de fum. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de intervenţie. Accesaţi canalele media și aplicaţiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.

Peste 60 de amenzi date la priveghiul lui Emi Pian. Printre cei sancționați se află și Florin Salam

Articolul precedent

Cătălin Predoiu și Ludovic Orban despre legea privind majorarea pedepselor pentru agresorii sexuali. Legea nu a fost atacată în totalitate la Curtea Constituțională

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual