sursa: adevarul.ro
FactualSpot

#DosarulRizea –> Fostul deputat a fost arestat de autoritățile din Republica Moldova și urmează a fi extrădat

0

Cristian Rizea a fost reținut în Republica Moldova pentru executarea unui mandat de arestare de 18 zile emis de Judecătoria Chișinău. Urmează ca autoritățile justiției române să coopereze cu omologii moldovenii pentru extrădarea sa.

Pe 18 martie 2019 Înalta Curtea de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe Cristian Rizea la 4 ani și 8 luni  de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

În 2009 a primit 300.000 de euro de la cetățeanul american, Lucian Colțea, cu scopul de a interveni la la RA-APPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat) și Primăria Chiajna, pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidențială din București și dobândirea proprietății asupra unui teren aflat în litigiu cu primăria respectivă. Pentru a le justifica proveniența a încheiat patru contracte fictive de împrumut.

Ulterior declanșării anchetei penale, Rizea a mai fost acuzat că i-a abordat pe doi dintre martori pentru a le cere să nu spună adevărul organelor de urmărire penală în schimbul unei promisiuni de a le oferi un spațiu comercial cu titlu gratuit.

După ce a fost condamnat în primă instanță în decembrie 2017, avocatul fostului deputat PSD a făcut apel, însă acesta a fost respins de Curtea Supermă.

Un bărbat a fost încătușat și amendat din ambiția de a nu purta mască

Articolul precedent

Politicienii din Slovacia își pot păstra diplomele obținute prin copiere, dacă au fost dobândite înaintea legii privind plagiatul

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual