sursa: agora.md
De la DosarSpot

#DosarulOprescu –>Complicii l-au turnat pe Sorin Oprescu. Motivarea condamnării sale se bazează pe declarațiile contradictorii ale inculpaților

0

Motivarea sentinței pronunțate în cazul fostului primar general, Sorin Oprescu, a fost dată de Tribunalul București la doar trei săptămâni de la pronunțarea hotărârii în primă instanță. Judecătorul care a ieșit la pensie între timp, de la judecarea cauzei, a explicat care au fost probele care au determinat decizia condamnării la 5 ani  și 4 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită și constituirea uni grup infracțional organizat.

Potrivit Digi24, fostul edil al Capitalei este contrazis de declaraţiile date de ceilalţi inculpaţi, care au recunoscut că împărţeau cu el mita, dar şi de discuţiile purtate cu un fost subordonat imediat după reţinere, interceptate pe holurile DNA şi în duba poliţiei care l-a dus la arest.

Discuţia cu inculpatul … purtată pe holul DNA – înregistrată cu mijloace tehnice ale Direcţiei – a fost explicată de Sorin Oprescu în sensul că, pentru a îşi lămuri starea de şoc şi confuzie în care se afla, crezându-l pe acesta „o victimă precum persoana sa”, l-a întrebat „bancnotele erau marcate?”, primind drept răspuns doar o înclinare a capului. Întrebarea are categoric semnificaţia mitei”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Judecătorul cauzei are în vedere împrejurările concrete ale comiterii faptelor, pericolul social concret al acestora deosebit de ridicat, conduita procesuală, perioada infracţională întinsă pe un interval de circa doi ani de zile, sumele pretinse / primite cu titlul de mită, valoarea sumelor foarte mari de bani ce au făcut obiectul spălării banilor”. (sursa: motivare Tribunalul Bucureşti)

Majoritatea complicilor judecați în acest dosar au fost de asemenea condamnați cu executare. Hotărârile pronunțate în primă instanță la Tribunalul București vor fi rejudecate în urma apelului, la Curtea de Apel București.

Pentru mai multe informații despre acest dosar, click mai jos pe #DosarulOprescu.

Rezultatele de la europarlamentare arată că o alianță PNL-USR-PLUS ar elimina PSD de la conducerea Consiliilor Județene

Articolul precedent

Profesorul universitar doctor Traian Briciu a fost ales președintele UNBR

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar