sursa foto: gandul.info
De la DosarSpot

#DosarulMitaPentruZgonea –> 3 ani de închisoare cu executare pentru fostul președinte al Camerei Deputaților. Valeriu Zgonea poate face apel

0

Tribunalul București s-a pronunțat în primă instanță în dosarul de corupție în care fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență. Judecătorul a decis condamnarea fostului parlamentar la 3 ani de închisoare cu executare. 

Decizia va putea fi atacată la Curtea de Apel București.

Condamnarea în cauză este pronunțată cu privire la faptele realizate în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când se afla în exercitarea mandatului de președinte al Camerei Deputaților. Potrivit dosarului, acesta ar fi acceptat promisiunea făcută de un consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii într-o funcţie publică. Ulterior Zgonea a primit  62.143 lei de la consilierul respectiv care a fost numit președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională.

Mai târziu același consilier a fost desemnat subsecretar de stat, tot în Ministerul pentru Societatea Informațională.

Detaliile necesare incriminării lui Valriu Zgonea au fost dezvăluite pe consilierul județean din speță care a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Începe sesiunea. Parlamentarii se întorc în bănci la citirea moțiunii de cenzură

Articolul precedent

11 ani de când România a obținut 9.700 de kilometri pătrați în Procesul privind Delimitarea în Marea Neagră, la CIJ. Bogdan Aurescu: Sunt onorat ca am condus Echipa

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar