sursa foto: gazetadinvest.ro
De la DosarSpot

#DosarulMităPentruPermiseAuto. Polițiști și instructori auto din Giurgiu, audiați la DNA

0

Astăzi, la sediul central DNA sunt audiate 13 persoane, șase poliţişti, printre care şi şeful Serviciului Permise Giurgiu, şi şapte instructori. Aceste audieri au loc în cadrul suspiciunilor ridicate cu privire la permisele auto obţinute fraudulos, după perchezițiile care s-au desfăşurat la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu precum și la locuințele celor audiaţi.

Polițiștii și instructorii sunt suspectați de eliberarea ilegală de permise de conducere contra unor sume de bani. Aceștia au fost aduși la București și audiați în decursul nopţii.

Acuzațiile ce li se aduc sunt acelea că ar fi luat bani de la elevi care doreau să trecă examenul de permis, chiar dacă nu știau să conducă sau să citească semnele de circulație.

500 de euro ar fi fost prețul obișnuit în Giurgiu pentru a obține permisul fără bătăi de cap, sumă plătită de elevii școlii de șoferi. Aceștia dădeau banii instructorilor, după care ajungeau la polițiști. Întreaga rețea a fost descoperită printr-un flagrant. Polițiștii au fost surprinși de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, împreună cu procurorii DNA, chiar în momentul în care luau mită de la instructori.

Până la acest moment, două persoane au fost reținute, și anume șeful de la Permise auto Giurgiu și primarul comunei Valea Dragului, Marin Mototolea. Se presupune că acesta ar fi asociat la o școală de șoferi, al cărei administrator este soția sa. Cei doi reținuți urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Revenim cu comunicatul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Klaus Iohannis și-a depus candidatura. Aplauze de la susținători pentru șeful statului

Articolul precedent

Curtea de Apel: Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Decizia va fi atacată

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar