sursa foto: adevarul.ro Dorel Căprar (stânga), Florin Tripa (centru) şi Ioan Chisăliţă (drepta)
De la DosarSpot

#DosarulMitaDRDP –> Percheziții de amploare la sediul PSD Arad. DNA anchetează 3 parlamentari. Florin Tripa, suspect în trafic de influență

0

DNA desfășoară o anchetă cu privire la un posibil caz de corupție în care sunt implicați și doi deputați din PSD Arad. Este vorba despre Dorel Căprar și Florin Tripa. Vizat în dosar este și șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP), Cristian Ilie Ispravnic.

Procurorii anti-corupție au efectuat percheziții domiciliare atât la sediul PSD Arad cât și la biroul DRDP Timișoara și alte 3 locații, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.”

Florin Tripa, suspect pentru trafic de influență

Deputatul social-democrat, Florin Tripa s-a prezentat la sediul instituției din Timișoara pentru a fi audiat în calitate de martor. Un echipaj al DNA  a fost la domiciliul său începând cu ora 6:00.

La iesirea din instituția unde au avut loc audierile, acesta a declarat că are calitatea de suspect de trafic de influenţă în legătură cu angajarea unei persoane la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara: „Am stat la audieri circa 20 de minute. Procurorii DNA mi-au transmis că am calitatea de suspect pentru trafic de influenţă. Ei spun că am intervenit pentru angajarea unei persoane la DRDP, dar nu am legătură cu acea persoană. O cunosc, dar nici nu ştiu pe ce funcţie a fost pusă. Nu am încălcat legea niciodată, chiar am fost atent la asta, pentru că nu vreau să încalc legea”.

Referitor la prezenţa procurorilor DNA la domiciliul său, el a precizat: „Nu eram acasă, eram în aeroport. M-a sunat soţia să îmi spună, iar eu m-am prezentat imediat la DNA Timişoara. Precizez că acasă la mine nu a avut loc nicio percheziţie

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru Agerpres, că persoana pentru care ar fi intervenit Tripa este Mircea Lucaciu, numit la conducerea Departamentului Venituri din cadrul DRDP Timişoara.

Adus pentru audieri de către procurorii DNA a fost și președintele PSD Arad, Dorel Căprar. Acesta nu a făcut nicio declarație până în prezent referitoare la calitatea sa din dosarul deschis pentru fapte de corupție. De asemenea, Ioan Chisăliță, senator PSD de Caraș-Severin, a fost adus la DNA Timișoara.

Potrivit Opinia Timișoarei, dosarul a fost deschis în urmă cu 9 luni îm legătura cu presupusele spăgi date la DRDP Timisoara pentru măsluirea greutății camioanelor de marfă care treceau în Ungaria, miza fiind plata unor taxe mai mici de către transportatori. Ofiterii Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne au aflat că se plăteau șpăgi între 50 și 100 de euro angajaților DRDP Timișoara pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite. O parte din banii strânși ar fi ajuns la PSD Arad, potrivit sursei citate.

Căldura de la centrala termică, peste căldura spirituală. Renovările unei biserici din Târgu Jiu distrug patrimoniul cultural

Articolul precedent

Florin Cîțu: PSD a știut despre deficitul bugetar, a ascuns această informaţie şi a minţit în Parlament. Reduceri de personal în ministere

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar