sursa foto: gsp.ro
De la DosarSpot

#DosarulHolidayClubNeptun –> Dragoș Săvulescu va fi extrădat pentru a fi închis 5 ani în România. S-a predat unei secții de poliție din Napoli

0

Emil Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța pentru săvârșirea, în calitate de complice, a infracțiunii de abuz în serviciu s-a predat luni, 13 ianuarie, la o secție de poliție din Italia, Napoli.

Fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti a fost condamnat în primă instanță de către Curtea de Apel București la 3 ani de închisoare  cu suspendare (iulie 2017), iar după calea de atac ordinară a apelului, Curtea Supremă a hotărât sancționarea sa cu 5 ani și 6 luni închisoare cu executare.(februarie 2019).

Procedura de extrădare a autorităților române în colaborare cu autoritățile din Italia poate fi demarată, astfel încât inculpatul Săvulescu să poată fi transferat în țară pentru ispășirea pedepsei privative de libertate.

situația de fapt

Dragoș Săvulescu împreună cu Georgică Giurgiucanu și Cristian Borcea au intrat ilegal în posesia unor suprafețe de teren de 12.500.000 de metri pătrați din Constanța. Potrivit procurorilor DNA, cei 3 inculpați au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 de milioane de euro.

Prin intermediul societății comerciale “Holiday Club Neptun”  Giurgiucanu și Săvulescu, au acționat în calitate de mandatari în numele unei persoane în vârstă (Ivonne Aline Buzescu-Movilă) care moștenise proprietăți impresionante, pe care le-a lăsat Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici, unul dintre aceștia fiind Cristi Borcea.

În plus, și membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001 împreună cu Radu Mazăre au emis înscrisuri în baza cărora s-au constituit nelegal drepturile de proprietate privată.

Conform DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi în această cauză s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro – prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

#DosarulHolidayClubNeptun reprezintă cel mai vechi dosar de corupție judecat de instanțele românești, însumând 10 ani de tergiversări de la trimiterea sa în judecată pe data de 28 octombrie 2008.

Rechizitoriul procurorilor DIICOT în Dosarul Caracal, trimis la Parchetul General. Bogdan Licu va decide când va fi trimis Dincă în judecată

Articolul precedent

Internetul este interzis în Cașmir de peste 150 de zile. Curtea Supremă a Indiei condamnă decizia Guvernului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar