sursa foto: telekomsport.ro
De la DosarSpot

#DosarulHolidayClubNeptun –> Borcea în așteptarea deciziei asupra cererii de eliberare condiționată

0

Eliberarea condiționată a lui Cristian Borcea urmează să fie decisă miercuri de magistrații Judecătoriei Sectorului 4. Decizia nu va fi definitivă.

Cristian Borcea, fostul finanţator al echipei Dinamo Bucureşti, care a cerut aprobarea eliberării sale condiționate , a argumentat, ieri, în fața instanței de judecată, că a muncit tot timpul și a participat la toate cursurile, programele și activitățile la care s-a putut, chiar și când era în carantină.

Am participat în cinci luni de la amânarea cauzei în fiecare zi la cursuri, programe, unele nu au fost creditate, dovadă că nu am mers după câștig, nu puteam la mai multe, am maxim una pe lună, și la muncă și activitate nu aveam cum. Am fost vizitat de cei 9 copii în penitenciar. Am ținut legătura cu familia. Mi s-a spus că îndeplinesc condiții, am achitat toate prejudiciile, plus peste două milioane de euro penalități”, a spus Cristian Borcea.

Avocatul lui Cristian Borcea a argumentat în fața magistraților, că fostul acţionar de la Dinamo a depăşit cu doi ani fracţia pe care trebuia să o ispăşească. Borcea a executat 9.700 de zile de închisoare şi a muncit pe toată durata efectuării pedepsei, în ciuda faptului că era cunoscut ca fiind cardiac şi chiar operat pe cord deschis.

Deținutul a dat dovadă de implicare în toate proiectele social-educative pentru revenirea în societate. Totodată, acesta nu a fost niciodată sancționat, fiind recompensat în fiecare lună, gradual, cu suplimentarea convorbirilor telefonice și online și cu primirea de vizite și permisii de părăsire a penitenciarului.

De asemenea, toate sumele de bani din prejudiciul dosarului şi cheltuielile judiciare au fost plătite la nici două săptămâni după încarcerare.

Pe de altă parte, reprezentatul Parchetului este de părere că cererea de eliberare trebuie respinsă, deoarece ar exista o problemă în privinţa calculului liberelor compensatorii. „Comisia nu a verificat dacă acest cadru s-a făcut la întreaga perioadă a încarcerării sau s-a scăzut numărul zilelor când a stat în libertate. Sesizăm un dublu beneficiu, a avut zile libere ca recompensă, dar numărul zilelor compensatorii a fost stabilit fără să scadă zilele când el a fost în libertate. Este un interes deosebit din partea societăţii de a percepe în concret faptul că a intervenit reeducarea condamnatului, o dovadă este interesul mass media. Apreciem că condamnatul nu oferă garanţia dovezilor de îndreptare şi respect faţă de muncă şi normele sociale”, a spus procurorul.

Acesta mai consideră că nu sunt îndeplinite condiţiile de eliberare, pentru care trebuiau evidenţiate aspecte noi care să ducă la concluzia că „stăruinţa în muncă şi reeducare, timpul petrecut în spatele gratiilor nu reprezintă perioada relevantă”.

În urma ascultării ambelor părți, instanța s-a retras pentru a delibera, anunțând că decizia de aprobare sau nu a eliberării condiționate va fi pronunțată, astăzi, 11 septembrie.

Nu este pentru prima dată când Cristian Borcea cere eliberarea condiționată, acesta a mai încercat în luna mai, însă i-a fost respinsă de Tribunalul București.

Joia trecută, comisia de eliberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Jilava a analizat cererea de eliberare formulată de Cristian Borcea, avizul obținut fiind unul favorabil.

Borcea a mai beneficiat de eliberarea condiționată pentru executarea pedepsei din dosarul transferurilor din fotbal, pentru o perioadă de 7 luni până când a fost condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în care este implicat și Radu Mazăre.

Bullying dus la alt nivel. Adolescentă bătută din cauză că a refuzat să lovească o altă fată

Articolul precedent

Tăriceanu va sesiza CCR pentru nerespectarea procedurii în alegerea președintelui de Senat. Mai este Meleșcanu membru ALDE?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar