sursa foto: Poliția Română
De la DosarSpot

#DosarulFermaBăneasa –> Paul Philippe al României, dat în urmărire națională după ce nu a fost găsit de polițiști la locuința sa

0

Prinţul Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fost dat în urmărire națională, după ce acesta nu a fost găsit de polițiști la domiciliul declarat în acte, din Sectorul 2 al Capitalei, potrivit Poliției Capitalei.

„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obţinere a mandatului european de arestare şi implicit a urmăririi internaţionale”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei, de joi seară.

Joi, 17 decembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, și pe prinţul Paul al României la o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

„La data de 17.12.2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMÂNIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore și Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franța, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, str. Alexandru Philippide, nr. 6, CNP 1480813400653, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată în mandatul de dare în urmărire al Poliției Române.

Dacă nu va fi găsit pe teritoriul național, următorul pas va fi solicitarea instanței de mandat de căutare internațională. Soția acestuia, prințesa Lia, le-a declarat polițiștilor că Paul ar fi plecat în Portugalia.

În dosar este vorba despre grupul infracțional care a reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov și a Fermei Regale Băneasa, realizând un prejudiciu în dauna statului român de 145.398.569 euro.

POVESTEA RETROCEDĂRILOR SĂVÂRȘITE DE PAUL AL ROMÂNIEI

Paul Lambrino sau Al României Paul Philipe așa cum acesta a ales să își schimbe titulatura în cartea de identitate, este fiul lui Carol Mircea Grigore și implicit nepotul regelui Carol al II-lea. Deoarece mariajul regelui cu Zizi Lambrino a fost anulat în 1919 de către Tribunalul Ilfov, Paul Lambrino a trebui să se lupte în instanțele internaționale din Portugalia și Franța pentru a câștiga recunoașterea faptului că tatăl său este fiul legitim al lui Carol al II-lea.

În februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție  recunoscut sentinţa din 1955 a unei instanţe din Lisabona și implicit calitatea lui Paul de nepot al regelui Carol al II-lea şi drepturile ce decurg de aici în ce priveşte averea regelui exilat. Dar potrivit Casei regale a României, decizia Înaltei Curţi din 2012 nu a creat niciun drept dinastic şi nici nu a stabilit apartenenţa lui Paul al României la Familia regală.

Oamenii justiției susțin că Paul Lambrino a revendicat ilegal averea bunicului său, deoarece încă nu avea recunoscută calitatea de moştenitor la data săvârșirii faptelor necesare obținerii bunurilor. Mai presus de asta, este acuzat că a revendicat proprietăţi precum Ferma Regală de la Băneasa, ce aparţineau Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei regale, ci erau proprietăţi ale Statului român date în folosinţă Casei regale.

În 2006 Paul Lambrino și-a transmis drepturile succesorale  companiei conduse de Truică și controlate de holdingul israelianului miliardar Beny Steinmetz, iar aceștia au reușit în cadrul grupului infracțional să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt.

BT amendată cu 100.000 euro pentru încălcarea securității datelor de către un angajat care a distribuit poze pe Facebook

Articolul precedent

Legiuitorul şi-a depăşit marja de apreciere în procesul de legiferare privind pensiile speciale, a arătat CCR în motivarea deciziei de neconstituționalitate

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar