sursa foto: Facebook
De la DosarSpot

#DosarulDemiterilorAbuzive–> Răzvan Cuc a fost somat pentru audieri la DNA. Fostul director CFR, demis săptămâna trecută, a fost audiat ca martor în dosar

0

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor (interimar, după demiterea Guvernului) a fost somat să se prezinte cu scopul de a fi audiat de către DNA la sfârșitul acestei săptămâni pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu acuzațiile lansate de foștii directori ai companiilor de stat, TAROM  și CFR.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar în care efectuează urmărirea penala IN REM (cu privire la fapte) pentru abuz în serviciu, șantaj și primire de foloase necuvenite cu privire la mai multe fapte penale.

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost vizat în ultima săptămână atât de acuzațiile venite din partea fostei directoare a companiei aeriene de stat TAROM, Mădălina Mezei , (despre care puteți citi mai multe informații în articolul precedent pe care îl puteți accesa AICI) cât și de fostul director al companiei CFR, Constantin Axinia, demis și el săptămâna trecută de Consiliul de Administrație controlat de Răzvan Cuc.

În decursul zilei de ieri, începând cu ora 10:00, Mădălina Mezei a fost audiată la DNA în calitate de martor, timp de 4 ore, în dosarul deschis pentru cercetarea faptelor de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor.

În această dimineață, Constantin Axinia s-a prezentat la sediul DNA pentru a fi de asemenea audiat în calitate de martor, cel mai probabil în același dosar.  Potrivit surselor G4Media.ro, fostul șef al CFR SA, Constantin Axinia, a fost audiat de același procuror care a audiat-o luni pe fosta șefă a Tarom, Mădălina Mezei.

Sunt chemat în calitate de martor, e legat și de plecarea mea, am primit un telefon de la DNA săptămâna trecută în care am fost invitat aici în calitate de martor”, a spus Constantin Axinia, la intrarea în sediul DNA.

Fostul director CFR a precizat că săptămâna trecută Consiliul de Administrație al companiei a decis schimbarea sa din funcție.  Acesta consideră că destituirea lui ar putea avea legătură cu refuzul său de a semna un contract de modernizare a tronsonului de cale ferată Brașov-Sighișoara, așa cum i-a cerut ministrul Transporturilor. Deoarece contractul a fost contestat în instanță și nu există încă o hotărâre definitivă asupra sa, fostul director CFR a fost sfătuit de departamentul juridic al companiei să nu semneze acel contract.

Era riscant şi pentru mine, şi pentru companie. Este un precedent în compania noastră, în care s-a semnat după prima instanţă, după care, la recurs, s-a schimbat soluţia şi atunci compania a fost nevoită să rezilieze contractul respectiv și să fie acordat părții celeilalte. În cazul ăsta, pe motivarea pe care a dat-o instanța, nu s-a aşteptat sentinţa definitivă a Curții de Apel şi pentru care acum, zilele acestea  a venit când eram eu director, a venit și soluția definitivă a instanței, în care suntem obligați la plata a patru milioane şi ceva de lei, adică un milion de euro pe care trebuie să o recuperăm” a declarat Constantin Axinia pentru EuropaFm.ro.

Raportul MCV se anunță a fi cea mai dură reacție din ultimii 10 ani asupra sistemului judiciar al României

Articolul precedent

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins inițiativa USR de desființare a Secției Speciale. Stelian Ion: „Această Secție este o pacoste, ea trebui desființată cât mai curând”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar