sursa foto: national.ro
De la DosarSpot

#DosarulColectiv Pronunțarea sentinței: amânată pentru 16 decembrie

0

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat pronunțarea pentru data de 16 decembrie, în dosarul Colectiv. Decizia nu va fi, însă, definitivă, întrucât procesul se judecă în primă instanță la Tribunalul București, iar decizia va putea fi atacată la Curtea de Apel.

Procurorii au cerut luni, 2 decembrie, pedeapsa maximă, respectiv 14 ani de închisoare, pentru cei doi pompieri care au verificat clubul înainte de incendiu. Cu privire la ceilalți inculpați, respectiv patronii clubului bucureștean și cei doi pirotehniști, procurorul a solicitat 12 ani de închisoare, iar în cazul fostului primar al Sectorului 4, al celor trei subalterne și patroana firmei care a organizat spectacolul de artificii s-au cerut câte 14 ani de detenție.

Procurorii de caz de la DNA au cerut în fața instanței „pedepse îndreptate spre maximum” pentru cei doi angajați ai ISU București, dacă vor fi găsiți vinovați în dosarul „Colectiv”.

Tragedia din clubul Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015, în urma căreia 27 de tineri au murit în incendiu, iar alţi 146 au fost răniţi şi transportaţi la spitalele din Capitală. În săptămânile ce au urmat, 37 dintre persoane au murit în unitățile spitalicești, iar în iulie 2017, un alt rănit din Colectiv a murit. În total, 65 de morți.

Dosarul „Colectiv” a fost trimis în instanţă în aprilie 2016, de către Parchetul General, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti. Procesul a fost blocat timp de doi ani din cauza unor chestiuni de procedură, iar, în urma faptului că judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, a fost înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu.

#NoCancer Dan Motreanu, despre inițiativa PPE pentru prevenirea și controlul cancerului

Articolul precedent

Căldura de la centrala termică, peste căldura spirituală. Renovările unei biserici din Târgu Jiu distrug patrimoniul cultural

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar