sursa foto: piatapresei.ro
De la DosarSpot

#DosarulColectiv –> Piedone: „Dacă în club erau şi copiii mei aş fi spus la fel, că nu am greşit”

0

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a declarat, luni seara, în faţa instanţei ce desfășoară dezbateri în cadrul dosarului Colectiv, că, dacă în seara incendiului în club ar fi fost copiii săi, ar fi declarat, la fel ca şi acum, faptul că nu a greşit. Reprezentantul Ministerului Public a cerut luni pedeapsa maximă pentru abuz în serviciu, la care se adaugă consecințe deosebit de grave, în dosarul Colectiv.

„În educaţia pe care am primit-o am învăţat să spun adevărul, să nu mint şi să recunosc unde am greşit. Am spus adevărul şi nu am ce să recunosc pentru că în situaţia de faţă nu am greşit cu nimic. Dacă în seara aceea în club erau şi copiii mei, la fel v-aş fi spus, că nu am greşit. Dacă cineva mă consideră vinovat, să îi considere şi pe cei peste 300 de primari care au semnat la fel ca mine”, a spus fostul primar al Sectorului 4. În acest sens, Piedone a declarat că se consideră nevinovat.

Procurorii DNA au cerut, luni, 25 noiembrie, în cadrul dezbaterilor din dosarul Colectiv, pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, precum și pentru fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4. Condamnarea inculpaților privește infracțiunea de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave la pedepse orientate spre maxim, adică de 15 ani.

Dezbaterile cu privire la acest dosar continuă, miercuri, la Tribunalul Bucureşti. Luni, Tribunalul a început dezbaterile finale în dosarul Colectiv, în care cei judecați sunt acuzați de emiterea unei autorizații de funcționare pentru clubul Colectiv, în lipsa unei autorizații de securitate la incendiu.

Dosarul „Colectiv” a fost trimis în instanţă în aprilie 2016, de către Parchetul General, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti. Procesul a fost blocat timp de doi ani din cauza unor chestiuni de procedură, iar, în urma faptului că judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, a fost înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu. Noul judecător a promis acționarea cu celeritate în soluţionarea dosarului, în fiecare săptămână fiind audiaţi zeci de martori şi victime.

Cei judecați în cadrul acestui proces sunt patronii clubului: Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu; patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL (Daniela Niţă), directorul (Cristian Niţă) şi pirotehnistul (Viorel Zaharia), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL. Totodată, au fost trimişi în judecată fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu – şef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea – consilier superior, Ramona Sandra Moţoc – referent superior, ambele în cadrul aceluiaşi serviciu, precum şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei.

Toate cauzele sunt reunite într-un singur dosar, cel de la Tribunalul Bucureşti, care a ajuns în faza dezbaterilor finale după cinci ani de la incendiul din clubul Colectiv din capitală.

Poliția Turcă a folosit forța împotriva manifestanților. Ziua Internațională pentru Eliminarea Violențelor asupra Femeilor

Articolul precedent

ISU Dobrogea numără oile. Doar 60 de animale salvate din 14.000, la două zile de la incidentul din Portul Midia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar