sursa foto: Gândul.ro
FactualSpot

#DosarulCaselorluiIohannis –>Parchetul General a clasat dosarul referitor la proveniența frauduloasă a unor imobile aparținând Președintelui Iohannis

0

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus clasarea dosarului în care a fost cercetată legalitatea provenienței a două apartamente deținute de Președintele Klaus Iohannis alături de soția sa, Carmen Iohannis.

Clasarea a fost dispusă pe considerentul că acțiunea penală nu poate fi exercitată atunci când exista deja autoritate de lucru judecat (cazul reglementat de art.16 alin(2) lit.i). Asta înseamnă că faptele au fost deja investigate iar un dosar identic nu poate fi judecat. Toate clauzele penale formulate în trecut cu acest obiect juridic au fost închise.

Urmărirea penală a fost demarată în baza unei plângeri formulate de societatea de media care administrează publicația online Luju,  ce îi viza pe soții Iohannis și pe notarul care a oficializat actele de proprietate asupra imobilelor în cauză. Aceștia au fost acuzați de comiterea următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Denunţul a fost înregistrat mai întâi în luna mai 2018 la DNA, apoi a fost declinat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și în cele din urmă a ajuns la competența Parchetului General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis ar fi refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal. Imobilul respectiv situat în Sibiu a ieșit din patrimoniul familiei prezidențiale în anul 2015, când Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare obținut  în anii 90 pe baza unui certificat de moştenitor falsificat. Deoarece proprietarul decedat nu avea moștenitori legali, imobilul a intrat în proprietatea statului, iar actele  ulterior întocmite au fost anulate.

CCR admite sesizarea PSD privind neconstituționalitatea modificărilor OUG 114. Pensiile pot fi cumulate cu salariul la stat

Articolul precedent

Cine trage sforile în culisele CSM? Implicările magistraților, presei și ale oamenilor de afaceri

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual