sursa foto: universul.net
De la DosarSpot

#DosarulBica –> Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Ioan Bene vor rămâne în arest în Italia până la extrădarea în România

0

Judecătorii italieni au decis luni, 13 iulie, ca Alina Bica și omul de afaceri Ioan Bene, ambii fugiți din România, unde erau condamnați definitiv pentru corupție, să rămână în arest până la extrădarea în România, potrivit unor surse Mediafax.

Fosta șefă a DIICOT a fost audiată în fața instanței, unde și-a exprimat opinia cu privire la aducerea în țară pentru executarea condamnării la 4 ani de închisoare. Instanța din Peninsulă are la dispoziție 48 de ore pentru a discuta sub ce măsură așteaptă fosta șefă a DIICOT procesul privind extrădarea în România, termen care se scurge luni. Un proces similar a avut loc și pentru Ioan Bene, prins, de asemenea, în aceeași zonă a Italiei ca Alina Bica.

Alina Bica se află în custodia poliției italiene, după ce, vineri seara, a fost prinsă în trafic, în urma dispariției ei din țară în septembrie 2019, sustrăgându-se executării pedepsei de 4 ani de detenţie într-un dosar în care a fost acuzată de DNA de favorizarea făptuitorului. Bica era urmărită internațional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul București. Tot în Italia a fost capturat și omul de afaceri clujean, Ioan Bene, care, la rândul său, a dispărut în 2019, chiar înainte de a i se pronunța a doua sentință.

Alina Bica a fost acuzată că a oferit ajutorul în sustragerea de sub sechestrul asigurător a bunurilor imobile deținute de inculpatul Adriean Videanu în cadrul dosarului “Romgaz”. Măsura asiguratorie a fost dispusă și asupra a 80 de acțiuni deținute de Videanu la SC Titan Mar SA, acțiuni pe care a reușit ulterior să le înstrăineze cu ajutorul fostului procuror-șef, Bica.

Ioan Bene a primit a doua sentință în 30 octombrie 2019. Tribunaul Bucureşti l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Bene mai avea o condamnare din 31 ianuarie, 2018, pentru dare de mită, în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uireanu. Bena a dispărut din țară încă de la prima condamnare.

Încă 413 cazuri noi. România ajunge la totalul de 32.948 de infectări cu COVID-19, dintre care 1.901 persoane au decedat

Articolul precedent

Dansul desperecherii între parlamentarii PSD și Guvern: nu votăm legea până nu veniți, nu venim până nu ne invitați

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar