sursa: Hepta
De la DosarSpot

#DosarulBica –> Curtea Supremă amână judecarea dosarului fostului procuror-șef DIICOT

0

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus amânarea pentru data de 10 iunie a rejudecării apelului în cazul fostului procuror-șef DIICOT, Alina Bica. Aceasta este condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea, denumită în Codul Penal, favorizarea făptuitorului.

Alina Bica a fost acuzată că a oferit ajutorul în sustragerea de sub sechestrul asigurător a bunurilor imobile deținute de inculpatul Adriean Videanu în cadrul dosarului “Romgaz”. Măsura asiguratorie a fost dispusă și asupra a 80 de acțiuni deținute de Videanu la SC Titan Mar SA, acțiuni pe care a reușit ulterior să le înstrăineze cu ajutorul fostului procuror-șef, Bica.

Inculpata a fost acuzată că a mai fost implicată și în dosarul lui Ovidiu Tender, unde se presupune că și-a folosit influența asupra subordonaților săi de la DIICOT pentru ca judecătorii din cadrul Tribunalului București să  pronunțe o condamnare cu suspendare în persoana omului de afaceri. Dosarul ‘RAFO’ în care acesta era judecat, a fost instrumentat chiar de șefa instituției, prilej cu care i-au fost trimise documentele privind cauza spre consultarea lor.

Intermediarul acestei operațiuni este Mihăilescu Ionuț Florentin, consilierul Alinei Bica de la acea vreme, angajat al firmei deținute de Ovidiu Tender și fost ofițer de poliție judiciară.

“…din actele şi lucrările dosarului nr.393/P/2013, a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpose” arată procurorii anti-corupție într-un comunicat.

Menționăm că rejudecarea apelului este dispusă după ce decizia de condamnare a fost atacată prin calea extraordinară de atac a contestației în anulare. Contestația a fost aprobată în baza deciziei Curții Constituționale privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte.

SURSE: CCR amână decizia referitoare la completurile de 3 judecători, pentru 5 iunie

Articolul precedent

Google restricționează accesul Huawei la Android

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar