sursa foto: playtech.ro
De la DosarSpot

#DosarulBica–>Condamnare definitivă pentru fostul procuror-șef DIICOT. Alina Bica căutată pentru săvârșirea a 4 ani de închisoare după rejudecarea apelului

0

ÎCCJ (Înalta Curte de Casație și Justiție) s-a pronunțat astăzi definitiv cu privire la dosarul în care Alina Bica este acuzată pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului. Instanța Supremă a decis condamnarea fostului procuror-șef DIICOT la 4 ani de închisoare cu executare și obligarea la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Sentința a rămas definitivă o dată cu rejudecarea apelului, procedură impusă prin admiterea contestației în anulare pe data de 19 martie de Înalta Curte. Decizia de condamnare pronunțată de ÎCCJ la data de 26 iunie 2018 a fost atacată de avocatul Alinei Bica  prin calea extraordinară de atac a contestației în anulare. Contestația a fost aprobată în baza deciziei Curții Constituționale privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte.

În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecătorii Instanţei supreme.

Potrivit ultimelor informații apărute, pe surse, Bica ar fi acum în Spania, arată G4Media. În această seară 3 agenți de poliție din cadrul DGPMB (Direcția Generală de Poliție a Municipiului București) s-au duc la domiciliul Alinei Bica pentru a pune în executare mandatul de condamnare la patru ani de închisoare cu executare. Potrivit surselor obținute de G4Media, aceștia nu au găsit pe nimeni.A fost demarată procedura pentru ca fosta șefă a DIICOT să fie dată în urmărire națională și internațională.

Alina Bica a fugit din țară la începutul anului 2018. Inițial, fosta șefă a DIICOT a ales ca țară de refugiu Costa Rica, la fel ca prietena sa, Elena Udrea.

Alina Bica a fost acuzată că a oferit ajutorul în sustragerea de sub sechestrul asigurător a bunurilor imobile deținute de inculpatul Adriean Videanu în cadrul dosarului “Romgaz”. Măsura asiguratorie a fost dispusă și asupra a 80 de acțiuni deținute de Videanu la SC Titan Mar SA, acțiuni pe care a reușit ulterior să le înstrăineze cu ajutorul fostului procuror-șef, Bica.

Inculpata a fost acuzată că a mai fost implicată și în dosarul lui Ovidiu Tender, unde se presupune că și-a folosit influența asupra subordonaților săi de la DIICOT pentru ca judecătorii din cadrul Tribunalului București să pronunțe o condamnare cu suspendare în persoana omului de afaceri. Dosarul ‘RAFO’ în care acesta era judecat, a fost instrumentat chiar de șefa instituției, prilej cu care i-au fost trimise documentele privind cauza spre consultarea lor.

Potrivit DNA, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.

“…din actele şi lucrările dosarului nr.393/P/2013, a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpose” arată procurorii anti-corupție într-un comunicat.

Un nou personaj în #DosarulCaracal

Articolul precedent

Declarația Președintelui Iohannis referitoare la ședința CSAT

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar