sursa: InquamPhotos/Octav Ganea
De la DosarSpot

#DosarulAngajarilorFictive –> Un nou termen pentru Liviu Dragnea. Se poate să fie și o nouă amânare?

0

Evenimente importante se vor desfășura astăzi în cadrul instanțelor din capitală. Pe de o parte, sunt așteptate vești decisive de la Curtea Constituțională în privința legalității completurilor de 3 judecători, după ce pronunțarea a fost amânată de trei ori.

O altă decizie mult așteptată este în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu.

În același dosar, instanța de fond a dispus achitarea în privința acuzațiilor pentru instigare la fals intelectual, însă procurorii DNA au făcut apel și solicită schimbarea încadrării juridice a infracțiunii, din forma continuă în forma continuată. Este de așteptat ca avocații să ceară respingerea solicitării, iar în caz că instanța va dispune astfel, se va constata prescirpția unor fapte din dosar. În caz contrar, avocații pot cere amânare pentru a-și pregăti apărarea împotriva noii încadrări.

Avocații pot de asemenea să ceară instanței amânarea pronunțării deciziei finale până la lămurirea chestiunii completurilor specializate de trei judecători. În cazul în care sesizarea depusă de Florin Iordache va obține un răspuns favorabil din partea Curții Constituționale, mai multe dosare printre care și cel al lui Liviu Dragnea vor fi trimise spre rejudecare la instanța de fond. O asemenea mișcare poate risca prescrierea altor fapte din dosar.

Un alt element ce poate duce la reluarea judecății în cazul liderului PSD, este pensionarea unuia dintre judecătorii completului pe rol de la Înalta Curte. Dacă până la data de 1 iunie nu va fi dată o decizie, un alt judecător va fi numit în completul ÎCCJ.

Pentru a afla mai multe despre termenele anterioare cât și despre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea puteți da click pe #DosarulAngajărilorFictive în secțiunea de mai jos.

 

SURSE: Adunarea Generală de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti din nou amânată din lipsă de cvorum

Articolul precedent

SURSE: CCR amână decizia referitoare la completurile de 3 judecători, pentru 5 iunie

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar