sursa foto: digifm.ro
De la DosarFactualSpot

#DosarulAngajărilorFictive –> Tribunalul București respinge o nouă cerere de eliberare formulată de Liviu Dragnea

0

Cererea de eliberare formulată de Liviu Dragnea pentru detenția sa ilegală, așa cum susțin avocații săi, a fost respinsă marți de Tribunalul Bucureşti. Fostul președinte PSD invocase „habeas corpus”, o lege promulgată în anul 1679 de Parlamentul englez. Decizia nu este definitivă.

Liviu Dragnea a depus o contestaţie la executare, prin care a invocat un recurs în drept intitulat „habeas corpus” – o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei, potrivit Agerpres.

Cererea depusă în instanță de avocații fostului președinte PSD este argumentată prin ivocarea deciziei Curţii Constituționale a României, din octombrie 2019, privind compunerea neconstituțională a  completurilor de judecată formate din 5 judecători de la instanta supremă.

Iniţial, Dragnea a introdus acţiunea la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a trimis dosarul la Înalta Curte, pe motiv că nu are competenţa în acest caz. Ulterior, judecătorii instanţei supreme au retrimis cauza la Tribunal.

În luna februarie, Liviu Dragnea s-a arătat deranjat de faptul că Tribunalul vrea să trimită procesul spre judecare la altă instanţă.

Nu am pregătire juridică, dar constat că, după o cerere de recuzare şi o cerere de abţinere respinse, acum Tribunalul vrea să mute la altă instanţă. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul„, a susținut la acel moment Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, fostul lider PSD a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, pe 27 mai, în #DosarulAngajărilorFictive, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, completul de 5 judecători menținând sentința dată în primă instanță.

Ambele căi extraordinare de atac, contestația în anulare și recursul în casație, formulate de Dragnea au fost respinse de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Președintele anunță prelungirea stării de alertă, cu noi măsuri de relaxare: la 15 iunie se redeschid mall-urile, sălile de fitness, piscinele, grădinițele și creșele private

Articolul precedent

Malta întârzie constituirea Parchetului European. Standardele de recrutare ar putea fi coborâte

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar