sursa foto: evz.ro
De la DosarSpot

#DosarulAngajărilorFictive –> Liviu Dragnea pledează nevinovat. ICCJ amână pentru 21 ianuarie pronunțarea cu privire la recursul în casație

0

Marți, 14 ianuarie, Liviu Dragnea a fost adus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru judecarea recursului în casaţie, formulat la sentința definitivă din dosarul angajărilor fictive. Completul format din judecătorii Marinela Cobzariu, Alina Ilie, Hermina Iancu, Marius Foitoș și Lavinia Lefterache a amânat sentința pentru 21 ianuarie, motivând amânarea prin faptul că are nevoie de timp pentru a lua o decizie.

În fața instanței, Liviu Dragnea a declarat următoarele: „La două lucruri vreau să mă refer. În primul rând, la un neadevăr – afirmația DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC, dar, de fapt, veneau la partid, un neadevăr ca multe altele folosite de acest parchet. Nu am inițiat și nu aș fi susținut acest recurs în casație dacă aș fi vinovat, dar am căutat încălcări ale deciziilor CCR. Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat și stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dvs. dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veți dispune eliberarea.”

„În opinia noastră, având în vedere descrierea faptei săvârșite de Floarea Alesu, la care a fost instigată de Liviu Dragnea, nu întrunește elementele faptei de abuz în serviciu. Floarea Alesu a fost condamnată pentru încălcarea a patru articole din Codul Muncii care nu prevăd o obligație a funcționarului public”, a declarat astăzi avocatul, în instanță.

Recursul în casație, ultima cale extraordinară de atac invocată de fostul lider PSD, a fost admisă în principiu, pe 10 decembrie 2019, conform declarațiilor oferite de avocatul său, Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea a depus, în luna octombrie, o contestație în anulare (o cale extraordinară de atac a deciziei definitive a instanței supreme) cu privire la sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC).

Însă, magistrații de la ICCJ au respins contestaţia în anulare, pe 10 decembrie 2019, printr-o decizie definitivă, în care au arătat că motivele invocate de Liviu Dragnea nu se regăsesc printre cele enumerate de legea penală.

Liviu Dragnea, fostul lider PSD a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, pe 27 mai, în #DosarulAngajărilorFictive, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, completul de 5 judecători menținând sentința dată în primă instanță.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale

Articolul precedent

Președintele a promulgat legea dublării alocațiilor. Guvernul va amâna creșterile veniturilor pentru copii, cel puțin până în iulie

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar