sursa: fanatik.ro
De la DosarSpot

#DosarulAngajărilorFictive –> Dragnea a pierdut și ultima cale de atac. La sediul ICCJ se află susținători: Dragnea a fost executat politic

0

UPDATE: Cei cinci judecători ai completului de la Înalta Curte de Casație și Justiție au votat în unanimitate respingerea recursului în casație solicitat de Liviu Dragnea. Magistrații susțin că solicitarea căii extraordinare de atac este nefondată.

Fostul președinte PSD va rămâne în închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa de 3 ani și luni și este silit la plata cheltuielilor judiciare în valoare de 200 de lei.

Știre inițială:

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție este așteptat marți, 21 ianuarie, să anunțe decizia cu privire la recursul în casație formulat de Liviu Dragnea.

De asemenea, la sediul ICCJ se află și patru susținători ai lui Liviu Dragnea, din care una a venit cu o foaie, pe care a notat mesajul: „Vrem justiție, nu inchiziție!” Cei care îl consideră pe Dragnea nevinovat, au postat pe Facebook un mesaj de susținere al fostului lider PSD: „Marți 21.01 ora 10 mergem să-l susținem pe Dragnea în fata la ÎCCJ!!! Cine vine sa scrie prezent!! Înalta Curte a amânat sentința pentru 21 ianuarie. Recursul în anulare este o cale extraordinară de atac introdusă de fostul lider al PSD, prin care acesta încearcă să obţină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare! Dragnea a fost executat politic!”

Marți, 14 ianuarie, Liviu Dragnea a fost prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru judecarea recursului în casaţie, formulat la sentința definitivă din dosarul angajărilor fictive. Completul format din judecătorii Marinela Cobzariu, Alina Ilie, Hermina Iancu, Marius Foitoș și Lavinia Lefterache amânase sentința pentru 21 ianuarie, motivând amânarea prin faptul că are nevoie de timp pentru a lua o decizie.

Recursul în casație, ultima cale extraordinară de atac invocată de fostul lider PSD, a fost admisă în principiu, pe 10 decembrie 2019, conform declarațiilor oferite de avocatul său, Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea a depus, în luna octombrie, o contestație în anulare (o cale extraordinară de atac a deciziei definitive a instanței supreme) cu privire la sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC).

Însă, magistrații de la ICCJ au respins contestaţia în anulare, pe 10 decembrie 2019, printr-o decizie definitivă, în care au arătat că motivele invocate de Liviu Dragnea nu se regăsesc printre cele enumerate de legea penală.

Liviu Dragnea, fostul lider PSD a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, pe 27 mai, în #DosarulAngajărilorFictive, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, completul de 5 judecători menținând sentința dată în primă instanță.

Ministrul Justiției a nominalizat propunerile procurorilor pentru șefia marilor Parchete. Ce urmează pentru numirea în funcție a acestora?

Articolul precedent

Meleșcanu, cercetat pentru dezinformarea diplomaților cu privire la infracțiunile comise de reprezentanții comuniști, în decembrie 1989

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar