sursa: g4media.ro
De la DosarSpot

#DosarulAngajărilorFictive–>15 aprilie.Termen final sau povestea cotinuă?

0

UPDATE: Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus amânarea cauzei, următorul termen se va desfășura în data de 20 mai.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Astăzi, are loc un nou termen, poate chiar ultimul, în procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Acesta este și motivul pentru care, începând cu primele ore ale dimineții, în fața Înaltei Curți au fost montate garduri de protecție pentru sutele de oameni strânși în semn de protest.

În urmă cu un an (21 iunie 2018), Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Liviu Dragnea pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care vizează angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu și Anisiei Niculina Stoica.  Instanța a anulat suspendarea executării din dosarul “Referendumul”, rezultând o pedeapsă finală de 3 ani și 6 luni cu executare.

În calitate de președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona și controla activitatea DGASPC Teleroman. Sub influența acestuia,directorul executiv DGASPC, Florea Alesu a dispus menținerea ilegală în posturi a două angajate care, potrivit declarațiilor procurorilor anticorupție, nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă, desfășurându-și activitatea, în fapt, la sediul Organizației PSD Teleorman.

Decizia de condamnare a fost luată de către un complet format din 3 judecători ai Înaltei Curți. În acest sens, a fost făcută recent, la Curtea Constituțională o sesizare prin intermediul lui Florin Iordache, pentru a contesta  faptul că Înalta Curte nu are completuri de 3 judecători specilizate pe fapte de corupție, așa cum sunt completurile de 5 judecători. Decizia Curții Constituționale a fost amânată pentru data de 19 aprilie. (mai multe detalii puteți citi aici.)

Este de așteptat ca liderul PSD să ceară o amânare până la pronunțarea deciziei CCR în privința conflictului juridic de natură constituțională. Avocații lui Dragnea au anunțat că vor ridica o excepție privind nelegala constituire a completului de trei judecători care au decis condamnarea.

Cum ar fi ca mâncarea să îți fie livrată cu ajutorul dronelor? Google deja oferă acest serviciu

Articolul precedent

Situația statului de drept din România este subiect de dezbatere în Parlamentul European. Ce se poate întâmpla?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar