sursa foto: digi24.ro
FactualSpot

#DosarulAdomniței –> fost ministru al Educației condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru fals intelectual în cadrul mandatului de președinte CJ Iași

0

Tribunalul Iași l-a condamnat azi  pe fostul ministru al Educației, Cristian Adomniței, la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru fapte pe care le-a comis în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, într-un dosar în care a fost acuzat că a favorizat o firmă din Iași.

Decizia luată de magistrați nu este definitivă, părțile dosarului putând să formuleze apel  în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Cristian Adomniței a fost reținut de procurori în acest dosar în 2015 pentru 24 ore și a executat 41 de zile arest la domiciliu. Potrivit procurorilor DNA, acesta nu a luat măsurile legale în privinţa unei firme de publicitate, care primise bani pentru publicare de materiale promoţionale. Totodată, acesta nu ar fi furnizat toate produsele pentru care a primit bani de la CJ.

Potrivit procurorilor, prejudiciul se ridică la 211.000 de lei.

Prima instanță l-a condamnat pe inculpatul Adomniţei Cristian-Mihai, pentru săvârşirea, în condiţiile concursului real de infracţiuni, a faptelor ilegale de favorizarea făptuitorului [prev. de art. 269 alin. (1) din Codul penal]  la pedeapsa principală de 2  ani şi 6  luni închisoare și pentru fapta de fals intelectual [prev. de art. 321 alin. (1) din Codul penal] la 2 ani de închisoare rezultând o sentință de 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Fodtului edil i se interzic și exercitarea umrătoarelor drepturi:

  • dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice
  • dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat
  • şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 3 ani, ca pedeapsă complementară și accesorie.

Parlamentul European acuză Polonia de influențarea instanței în decizia limitării avorturilor

Articolul precedent

Scoția, prima țară din lume care distribuie gratuit produse de igienă feminină

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual