sursa foto: Facebook/ Garda de Mediul Ilfov
FactualSpot

Dosar penal pentru deșeuri medicale periculoase abandonate într-un câmp de lângă Capitală

0

Polițiștii de la Inspectoratul Județean Ilfov au reținut un suspect  în dosarul penal intentat  pentru nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor,  în legătură cu o cantitate mare de deșeuri medicale periculoase descoperite pe un câmp din localitatea Dobroiești, unde sunt abandonate mari grămezi de gunoaie. Bărbatul în vârstă de 31 e pus în fața unei propuneri de aplicare a arestului preventiv.

Împreună cu inspectorii Gărzii de Mediu, care au descoperit în data de 14 mai pe teren deșeurile ambalate în saci de gunoi speciali pentru deșeurile sanitare și cele cu pericol biologic pe care existau etichete cu instituțiile medicale de pe teritoriul București care le-au expediat, polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase Ilfov au efectuat 13 percheziții domiciliare.

Perchezițiile au avut loc în județele Ilfov și Dolj și în București. Cercetarea penală a inclus și audierea a 14 persoane suspecte de nerespectarea normelor privind eliminarea deșeurilor, din interiorul spitalelor.

În cadrul urmăririi penale, organele de cercetare au dispus suspendarea activității a unei societăți comerciale din județul Dolj și aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 10 000 de lei. De asemenea au fost ridicate documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost confiscată o autoutilitară.

Spitalul Militar va realiza o Aplicație pentru COVID-19 în România, care va cuprinde harta cazurilor, statistici și infrastructura spitalicească

Articolul precedent

Partenerii din SUA vor oferi sprijin tehnic autorităților din România în lupta pentru combaterea criminalității organizate și a traficului de persoane

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual