sursa foto: reporter24.info
De la DosarSpot

Dosar deschis pentru investigarea banilor primiți de primării în 2019. Ion Ghizdeanu este cercetat pentru fals intelectual

0

Ion Ghizdeanu, fost președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP) este cercetat într-un dosar penal deschis la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru suspiciunile de fals intelectual în formă continuată comise în exercitarea funcției de control asupra Fondului de Dezvoltare și Investiții.

Procurorii au dispus astăzi aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de fostul demnitar.

Cercetările au fost demarate pentru suspiciuni de falsificare a unor procese verbale de alocare a unor bani de la stat din Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru proiecte de dezvoltare sau întreținere ale mai multor primării.

In perioada 17.09.2019 – 24.10.2019, inculpatul in calitate de presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza a falsificat cu ocazia intocmirii mai multe procese verbale in care s-a mentionat in mod mincinos ca membrii Comisiei de analiza si evaluare a proiectelor s-au intrunit, au analizat si au propus spre aprobare 1080 de proiecte, in realitate membrii comisiei nu s-au intrunit niciodata si nu au facut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilita arbitrar de catre inculpat”, se arata in cuprinsul ordonantei procurorilor.

Potrivit cercetărilor efectuate, circa 80% din programele finanţate şi dezvoltate prin FDI aparțineau primarilor social-democrați.

Puterile Comisiei Naționale de Prognoză au fost sporite în timpul Guvernării PSD, înființând FDI pentru a împărți fonduri de investiții pentru primării. Aflându-se în funcția de președinte al acestei instituții de stat încă din 2000, Ghizdeanu este considerat omul cheie al lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov în implementarea politicilor economice.

De la intrarea la Guvernare a PNL-ului, Ion Ghizdeanu a fost demis din funcția de conducere.

Parlamentul sirian a recunoscut genocidul armean pe fondul tensiunilor cu Turcia

Articolul precedent

Unui italian de 101 ani, care a cerut rezidenţă în Marea Britanie, i s-a cerut să vină cu părinţii. Aproape 500.000 de români vor în Marea Britanie, după Brexit

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar