sursa foto: Facebook/danstefan.motrean
FactualSpot

Donald Tusk este noul lider PPE. Siegfried Mureșan ar putea fi ales vicepreședinte. Mesajele europarlamentarului Dan Motreanu și al Președintelui Iohannis

0

Între 20 și 21 noiembrie are loc Congresul Electoral al Partidului Popular European (PPE) la Zagreb, Croația, unde șefii se stat și de Guvern membrii ai PEE au participat la alegerea conducerii partidului.

Donald Tusk a fost ales noul preşedinte al formaţiunii europene.

Eurodeputatul PNL, Dan Motreanu a anunțat că Donald Tusk  a câștigat printr-un vot categoric:491 de voturi pentru, din 540 valabil exprimate.

„Sunt convins că în urma acestui vot Europa de Est și România vor fi mai bine reprezentate în Uniunea Europeană. Donald Tusk este un lider autentic, care s-a opus cu vehemență regimului represiv din Polonia și care a devenit o voce puternică pentru unitate, apărarea libertății și a drepturilor fundamentale.” a anunțat europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Astăzi urmează să se desfășoare în cadrul Congresului și votul pentru alegerea Vicepreședintelui, Trezorierului și a Secretarului General. Potrivit europarlamentarului Motreanu, Siegfried Mureșan candidează pentru funcția de vicepreședinte al PPE. „Am încredere că mâine ne vom bucura și de o victorie #PNL la Zagreb.” spune acesta în postarea de pe platforma de socializare.

Președintele Iohannis a fost prezent ieri în cadrul Congresului PPE și se declară bucuros de rezultatul alegerilor.

Este o premieră şi e o premieră frumoasă. Îl cunosc bine pe domnul Donald Tusk şi sunt foarte bucuros că a fost ales cu o majoritate covârşitoare.

Arată o deschidere semnificativă către membrii noi în UE, lucru care ne bucură şi e un semn vizibil, un semn evident că falia Est-Vest dispare tot mai mult şi asta este ce ne dorim şi noi pentru România şi pentru români: Să ajungem şi la un nivel de trai şi la o societate de maturitatea vechilor state ale Uniunii Europene”, a declarat preşedintele României după summitul PPE de la Zagreb, potrivit Digi24.

În prezent, Donald Tusk este președintele Consiliului European și este primul est-european ales, în cadrul Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Zagreb, să conducă familia popularilor din Uniunea Europeană.

 

Bogdan Dima: Multe dintre problemele pe care le intampinam astazi in functionarea statului sunt cauzate de faptul ca cei care pretind si, uneori, castiga puterea nu inteleg ce castiga si, ca atare, o exercita prost

Articolul precedent

Aniversarea a 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual