sursa foto: Getty Images/ Alex Wong
FactualSpot

Donald Trump suspendă contribuţia SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Secretarul general al ONU: nu este momentul pentru a reduce resursele în lupta împotriva COVID-19

0

Președintele american Donald Trump a declarat marți seară, în cadrul unei declarații de presă, că i-a cerut administrației sale să oprească finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), motivând că OMS a eșuat în misiunea sa de bază, conform BBC.

„Ordon administrației mele să oprească finanțarea, cât timp se face o evaluare a rolului Organizației Mondiale a Sănătății în gestionarea greșită și acoperirea răspândirii coronavirusului”, a declarat Trump la o conferință de presă susținută la Casa Albă.

Președintele SUA a acuzat organizația de promovarea propagandei chineze privind virusul ceea ce a dus la o extindere a pandemiei mai mult decât ar fi trebuit. Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare donatar la bugetul OMS, având o contribuție de peste 400 de milioane de dolari în 2019, aproximativ 15% din bugetul instituției.

În răspuns, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că „nu este momentul potrivit pentru a reduce resursele şi operaţiunile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sau ale oricărei alte organizaţii umanitare în combaterea virusului”, potrivit AFP.

„Convingerea mea este că OMS trebuie să fie susţinută deoarece este absolut esenţială pentru eforturile lumii în câştigarea războiului împotriva COVID -19”, a adăugat Antonio Guterres, afirmând că va exista suficient timp pentru a studia ulterior „cum au reacţionat toţi cei implicaţi în criză”, punând momentan accentul pe unitatea și solidaritatea între popoare: „Dar acesta nu este momentul pentru a reduce resursele pentru operaţiunile OMS” în lupta împotriva pandemiei.

#AjutRomânia: Modelul unui ventilator medical realizat de ingineri români va fi testat pe pacienți

Articolul precedent

Ministrul de Interne oferă precizări despre împărțirea Luminii Sfinte și a sfintelor Paști. „Este un fake news că este scandal în Guvern”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual