sursa foto: zillow.com
FactualSpot

Doi tineri care au mers să cumpere droguri au consemnat în declarația pe proprie răspundere „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază”

0

Potrivit unui comunicat DIICOT, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a doi tineri ce au fost prinși în flagrant, luni, 06 aprilie, în timp ce aceștia veneau de la Constanţa, de unde au achiziţionat zeci de pliculeţe cu substanţe psihoactive.

Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară au cerut și declarația pe proprie răspundere, necesară conform Ordonanței Militare nr. 3/2020, în care inculpații au consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanța, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice.

sursa foto: DIICOT

În continuare, redăm comunicatul DIICOT:

La data de 06.04.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților P.L.G. și B.B.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept și fals în declarații.

La data de 06.04.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia ar fi achiziționat produse susceptibile a avea efecte psihoactive de pe raza municipiului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpații se deplasau au fost descoperite și ridicate 54 de pliculețe ce conțineau substanțe cu efecte psihoactive, o țigaretă confecționată artizanal cu fragmente vegetale și trei telefoane mobile.

Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 și având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de politie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declarația prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că inculpatul B.B.C. a prezentat declarația pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanța, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice.

La data de 07.04.2020, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Apelul lui Klaus Iohannis pentru români înainte de sărbătorile Pascale: „Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă”

Articolul precedent

Explicații de la Avocatul Poporului: contestarea sau plata la jumătate a amenzilor contravenționale aplicate pentru nerespectarea măsurilor stării de urgență

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual