sursa foto: promotor.ro
FactualSpot

Doi tineri au fost arestați după ce au bătut un taximetrist. Ce riscă atacatorii?

0

Un taximetrist din Capitală a fost bătut într-o dimineață săptămâna trecută de către doi tineri. Evenimentul s-a petrecut pe Șoseaua Mihai Bravu din București, bărbatul ajungând în stare gravă la spital.

Din informațiile polițiștilor, o persoană a apelat numărul unic de urgență 112, pentru a anunța că un bărbat a fost găsit într-o stare gravă pe asfalt. Conform Poliției, cei doi agresori fuseseră transportați de către un alt taximetrist pe bulevardul Mihai Bravu, unde bărbatul a constatat că i s-ar fi sustras banii. Acesta a sunat un alt coleg taximetrist să îl ajute să îi găsească pe făptași. Victima care a fost dusă la spital i-ar fi găsit pe tineri, aceștia atacându-l și lăsându-l imobilizat pe asfalt.

Cei doi tineri, de 19 și respectiv 25 de ani, au fost găsiți și arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzați de infracțiunea de vătămare corporală.

Conform Codului Penal, infracțiunea de vătămare corporală este încadrată la capitolul II la Infracțiuni contra integrității corporale sau sănătății și este definită ca: 1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecințe:

  1. o infirmitate;
  2. leziuni traumatice sau afectarea sănătății unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
  3. un prejudiciu estetic grav și permanent;
  4. avortul;
  5. punerea în primejdie a vieții persoanei, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Când fapta a fost săvârșită în scopul producerii uneia dintre consecințele prevăzute în  (1) lit. a), lit. b)și lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.

Conform articolului 193, infracțiunea de lovire și alte violențe sunt descrise ca acte de violență cauzatoare de suferințe fizice și fapte prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile.

Pandemia face ravagii în România: 1378 de cazuri noi de coronavirus și 50 de morți în ultimele 24 de ore

Articolul precedent

Marcel Vela avertizează clanurile interlope: „suntem cu ochii pe voi”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual