sursă foto: thesafetymag.com
FactualSpot

Doi profesori din Oradea au îndemnat la nepurtarea măștii în școală. Ce riscă aceștia?

0

Doi profesori din Oradea au îndemnat public colegii și elevii să nu poarte măști în școală.

Unul dintre aceștia, profesor la Liceul Sportiv  „Bihorul” a distribuit pe rețeaua de socializare, Facebook, un filmuleț purtând o mască de clovn, în care transmitea următorul mesaj: “Nelu Pop mă numesc, sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi, în condițiile în care guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și ne determină să ne comoportăm și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care n-au voie să părăsească țarcul, au doar 5 minute de pauză, n-au voie să-și dea măștile jos, merg la toaletă pe rând. Dacă vor să tragă o gură de aer, tot așa pe rând își dau masca jos și se duc la geam să respire. Clasa a XI-a, cum vi se pare regimul ăsta în care ne aflăm? (…) Asta vor guvernanții, să stăm supuși. Este o formă de protest”.

Inspectoratul Școlar Bihor a anunțat că va depune plângere penală pe numele celor doi, pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Mai avem un caz, cu o profesoară care instigă la nerespectarea regulilor, își trimite copiii la școală fără mască şi se laudă că la orele ei masca nu se poartă. Este cadru didactic la Școala Gimnazială Dacia și a participat şi la protestul de sâmbătă (n.r. împotriva purtării măștilor în școli). Pentru ambii profesorii, măsurile luate sunt similare: la nivelul școlii, se constituie comisii de cercetare disciplinară, iar noi, din Inspectoratul Școlar, azi vom depune plângere penală pe numele lor pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat inspectorul școlar general pentru publicația Bihoreanul.

Începerea școlii în contextul coronavirus a fost și continuă să fie o încercare atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și părinți. “Avem emoții în fiecare zi, să nu apară cazuri de îmbolnăviri în școli, iar ei manipulează copiii”, a transmis Virgil Blage, inspectorul general.

Reamintim că infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor prevăzută la articolul 352 din Codul Penal se definește ca nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli și se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

 

O canadiancă a fost arestată pentru că i-ar fi trimis o scrisoare otrăvită lui Donald Trump

Articolul precedent

Record al cazurilor COVID-19 în România: 1767. La ATI sunt internate 498 de persoane și 47 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual