sursa foto: emaramures.ro
FactualSpot

DNA deschide un dosar penal privind cumpărarea containerelor în care stau pacienții infectați cu COVID-19 în Sibiu

0

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar penal legat de cumpărarea containerelor pentru pacienți infectați cu COVID-19 amenajate la unitatea sanitară. Containerele, în care există saloane pentru pacienții bolnavi de COVID-19 au costat 6 milioane de lei. Proiectul viza realizarea a două pavilioane modulare cu o suprafaţă de circa 750 de mp.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Toderiţă, a declarat, luni, 23 noiembrie, pentru News.ro, că, deoarece există un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000 referitor la procedura privind atribuirea contractului de lucrări „Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital”, au fost transmise documentele solicitate anchetatorilor.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări «Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital» precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a transmis Decebal Toderiţă. 

În urmă cu o lună, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a deschis o structură modulară destinată internării şi tratării pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19. Structura deschisă este una modernă, în cadrul căreia se regăsesc cabinete pentru medici, asistente şi registratură, sală de tratament şi un total de 25 de paturi în 8 saloane (cinci saloane a patru paturi şi 3 saloane totalizând 5 paturi).

Toate saloanele sunt dotate cu grup sanitar propriu. Spitalul județean din Sibiu anunţa că a cheltuit peste şase milioane de lei pentru aceste containere, fonduri date de Consiliul Judeţean.

Parlamentarii USR demisionează la unison pentru a exclude acordarea pensiei speciale. Același gest făcut și de Marcel Ciolacu. Ce se întâmplă dacă își dau toți demisiile?

Articolul precedent

Potrivit unor surse, au loc percheziții la Dani Mocanu în ancheta privind leul rănit ce apare într-un videoclip

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual