sursa foto: Fabrice Coffrini | AFP | Getty Images
FactualSpot

Directorul OMS avertizează că lumea nu va reveni la normalitate într-un “viitor previzibil”. Epicentrul virusului se află tot pe continentul american

0

Puțin probabil ca lumea să revină la “vechea normalitate într-un viitor previzibil”, a arătat luni, 13 Iulie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după o zi cu număr record de cazuri noi (230.000 de infectări cu coronavirus), scrie publicația Le Figaro, citată de News.ro.

“Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile numeroaselor guverne şi persoane nu reflectă acest lucru”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, precizând că “prea multe ţări merg în direcţia greşită. Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul oricărui răspuns: încrederea”, a mai adăugat el, fără să dea exemple, însă, de nume.

Ghebreyesus a făcut, încă o dată, apel la guverne să comunice clar cu cetăţenii şi să impună o strategie globală care să vizeze suprimarea transmiterii virusului şi să salveze vieţi, solicitând populaţiilor să urmeze restricţiile: respectarea distanţării, spălatul pe mâini şi purtarea măştii, dar şi izolarea bolnavilor.

“Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie va merge într-o singură direcţie, din rău în mai rău”, a asigurat directorul general al OMS: “Vreau să fiu sincer cu voi: nu va fi cale de întoarcere la vechea normalitate într-un viitor previzibil.”

Peste 12.927.000 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care 6.905.200 sunt astăzi considerate vindecate.

Statele Unite, care au înregistrat primul deces din cauza coronavirusului la începutul lunii februarie, sunt acum cea mai afectată ţară în privinţa numărului de decese, după Brazilia: Epicentrul virusului se află tot pe continentul american, unde mai mult de 50% dintre cazuri au fost înregistrate în lume”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Dansul desperecherii între parlamentarii PSD și Guvern: nu votăm legea până nu veniți, nu venim până nu ne invitați

Articolul precedent

Amenințări cu moartea pentru secretarul de stat, Raed Arafat: „am primit dreptul de a ucide în numele Țării și a poporului Român”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual