sursa foto: europe.autonews.com
FactualSpot

Directorii Volkswagen au obținut o înțelegere judiciară de 9 milioane de euro în scandalul Dieselgate

0

Doi dintre directorii principali Volkswagen, acuzați pentru manipularea valorii acțiunilor la bursă ale companiei în perioada în care imaginea firmei era afectată de scandalul emisiilor de gaze, au scăpat de procesul anevoios prin încheierea unei înțelegeri judiciare în valoare de 9 milioane de euro (9,9$ milioane).

Compania germană a încheiat un acord cu procurorii și tribunalul din Braunschweig  prin care va plăti suma stabilită pentru a pune capăt procesului în care directorul general, Herbert Diess și președintele administrației, Hans Dieter Poetsch, au fost anchetați pentru ascunderea informațiilor din mass-media referitoare la testele falsificate efectuate pentru controlul emisiilor de gaze ale motoarelor produse.

În 2015, în timpul investigațiilor derulate de EPA (Agenția pentru Protecția mediului a Statelor Unite) și Administrația resurselor aeriene California, s-a fost descoperit faptul că Volkswagen a utilizat un software ilegal pentru a falsifica rezultatele testelor de poluare la care sunt supuse autovehiculele.

Acționarii VW au fost informați prea târziu despre existența încălcărilor și consecințele pe care aceste fapte le vor avea asupra companiei pe piața financiară. Compania susține că cei doi directori nu au încălcat normele interne sau obligațiile fiduciare.

Fostul director al companiei, Martin Winterkorn, și alți executivi ai companiei sunt, de asemenea, vizați de un proces penal, fiind acuzați în urmă cu un an pentru fraudarea informațiilor.

Producătorul german de automobile a fost sancționat cu peste 30 de miliarde de euro până în prezent cu titlu de amenzi și daune direcționate utilizatorilor autoturismelor neconforme, potrivit Reuters.

Campanie pentru combaterea violenței domestice. Actrița Salma Hayek luptă împotriva abuzurilor asupra femeilor generate de măsurile de izolare luate de state în pandemie

Articolul precedent

Începe programul de testare gratuită pentru COVID-19 în Capitală. Unde și când se pot înscrie bucureștenii?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual