FactualSpot

Directoarea Colegiului German „Goethe” a fost eliberată din funcție prin hotărârea Tribunalului București pentru necunoașterea limbii germane

0

Tribunalul București a dispus eliberarea din funcție a directoarei Colegiului German „Goethe” din București. Decizia luată în data de 24 iunie a fost rezultatul unei cereri intentate de către Asociația de Părinți din repectivul colegiu.

Nemulțumirile ce i-au determinat pe părinți să recurgă la asemenea măsuri  fac referire la nivelul limitat de limbă germană pe care directoarea îl cunoște. Acest lucru este inacceptabil ținând cont de faptul că „Goethe” este singura școală din București cu predare integrală în germană.

Legea educației naționale (nr.1/2011) prevede în art.97 că: „În cazul
unităţilor de învăţământ cu predare integrală în limbile minorităţilor naţionale, directorulare obligaţia cunoaşterii limbii respective„.

Tribunalul București a hotărât  că decizia emisă în 2016 de Ministerul Educației – Inspectoratul Școlar al Municipiului București privind numirea Ramonei Costache în funcția de director al Colegiului German Goethe este nulă. Instanța obligă Inspectoratul Școlar București să invalideze concursul organizat în perioada octombrie – decembrie 2016 pentru ocuparea postului de director la Colegiul German “Goethe”, concurs câștigat de Ramona Costache, și să o elibereze pe aceasta din funcție.

Decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs. Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București au declarat că vor face uz de calea de atac după comunicarea sentinței.

Președintele Comisiei de întocmire a subiectelor la licență în Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu a fost reținut de procurori

Articolul precedent

A 52-a reuniune plenară a Rețelei Judiciare Europene se desfășoară în România

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual