sursa foto: diicot.ro
Din practicăSpot

DIICOT „la iarbă verde” pe timp de iarnă. 3 persoane au fost arestate pentru trafic de cannabis într-un studio improvizat

0

Trei persoane din municipiul Oradea au fost reținute timp de 24 de ore pentru trafic intern de droguri de risc. Măsura preventivă a fost dispusă de procurorul de caz după ce agenții din cadrul Direcției Antidrog au descoperit în cadrul perchezițiilor domiciliare  o cameră special amenajată pentru cultivarea unei culturi generoase de cannabis.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au cerut dispunerea de către judecătorii Tribunalului Bihor a măsurii preventive de arest preventiv pentru 30 de zile, însă instanța a decis supunerea celor 3 la 30 de zile de arest la domiciliu, timp în care urmărirea penală va fi finalizată și dosarul va ajunge în judecată.

În cadrul perchezițiilor, procurorii și ofițerii de poliție judiciară ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au identificat 25 de plante de cannabis ajunse la maturitate, reprezentând 4,5 kg de materie vegetală verde. Totodată, au mai fost ridicate 5 comprimate de ecstasy, 1,5 grame DMT, 2 grame de cannabis uscat, un cort special amenajat pentru cultivarea plantelor de cannabis, lămpi LED, ventilatoare, filtru de carbon, fertilizatoare și suma de 1.300 de lei, conform comunicatului DIICOT.

Cei 3 inculpați în cauză riscă între 2 și 7 ani de închisoare pentru trafic intern de droguri de risc, care reprezintă comiterea oricăreia din următoarele acțiuni: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept.

Cannabisul este considerat un drog de risc fiind înscris în tabelul III anexat Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Față de încheierea comunicată de Tribunalul Bihor, cei 3 inculpați pot formula contestație în termen de 48 de ore, însă cererea lor privind dispunerea măsurii controlului judiciar a fost respinsă.

OUG-urile Guvernului Orban – intră sau nu în vigoare? Secretarul general al Guvernului: au fost trimise la Consiliul Legislativ pentru avizare

Articolul precedent

Furtul de biciclete, crima ecologică? Un bărbat din Belgia a fost condamnat la trei ani de închisoare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică