sursa foto: Mediafax.ro
FactualSpot

Dezvăluiri despre gestiunea frauduloasă a bugetului destinat unui spital de copii, descoperită dintr-o gafă a Primarului Firea

0

În urma unui mesaj postat zilele trecute de Dana Budeanu, și preluat de primarul capitalei, Gabriela Firea, prin care a fost ironizat  un ONG care a construit un spital public pentru copii, din donații și fonduri private, a fost dezlănțuit un șir de dezvăluiri despre spitalul de copii Gomoiu, finalizat și inaugurat în mandatul primarului Firea.

„Înțeleptul tace și face” în timp ce „Lauda de sine nu miroase a bine”

Întrebată, marți seara, la Digi24 de ce a share-uit postarea Danei Budeanu, Gabriela Firea a replicat: „Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook?” Primar general al Municipiului București a mai arătat că: „Ce mă deranjează este manipularea și ipocrizia și faptul că o anumită persoană își face campanie electorală pentru alegerile locale de la anul transmițând informații parțiale, ca să nu spun eronate (…)”

Gabriela Firea a mai susținut că și ea, ca primar general, a adus o contribuție la acest spital privat, pentru că este construit pe un teren al Primăriei care ar valora un milion de euro. „Nu-mi plac omisiunile grave. Eu nu aveam cum să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că și eu, ca primar general, am o contribuție (…) în construirea acestui spital – așa cum se spune, din fonduri exclusiv private – contribuție despre care nu vorbește absolut nimeni, poate nu întâmplător”, a declarat Firea.

Însă, joi, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia au prezentat documentul prin care dovedesc faptul că nu Gabriela Firea a dat terenul pe care se construiește primul spital de oncologie și radioterapie pentru copii din România.

De asemenea, cele două fondatoare al Asociației Dăruiește Viață au publicat extrasul de carte funciară a terenului, în care la rubrica „Proprietari” apare mențiunea „Statul român”.

Firea: „Și eu am făcut un spital”

Gabriela Firea a oferit un contraexemplu: spitalul de copii Gomoiu finațat din bani publici. Libertatea.ro a publicat astăzi informații potrivit cărora din cele 48 de milioane de euro oferite de stat pentru finanțarea acestui spital, 15 milioane de euro sunt nejustificați în realitate. Un raport realizat de Corpul de Control al Guvernului estimează supraevaluări ale prețului de vânzare a echipamentelor față de prețul său de achiziție cu procente cuprinse între 59% și 2.485%.

Și experții angajați chiar de Primărie în procesul cu constructorul au sesizat ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București) de existența a ”grave inadvertențe între oferta tehnică și financiară a antreprenorului și situația reală, din teren, de lucrări și echipamente livrate”.

Ce nu a spus Firea: 1,1 milioane de euro investiți în publicitatea spitalului

Libertatea a intrat în posesia unor documente interne ale Primăriei care arată că Primarul Municipiului București a încheiat contracte de publicitate în valoare de 5,2 milioane de lei în perioada 15 august – 15 noiembrie ca să promoveze realizarea spitalului clinic de copii Dr.Victor Gomoiu.

  • 1,75 milioane de lei în perioada 15 august 2019 – 15 septembrie 2019.
  • 1,75 milioane de lei în perioada 16 septembrie 2019 – 15 octombrie 2019.
  • 1,70 milioane de lei în perioada 16 octombrie 2019 – 15 noiembrie 2019.

sursa foto: Libertatea.ro

Gabriela Firea a făcut plângere penală jurnaliștilor Libertatea

După apariția informațiilor referitoare la sumele de bani care au umflat facturile statului pentru construcția spitalului Gomoiu, Gabriela Firea a anunțat într-un interviu realizat de DCNews.ro  că făcut plângere atât împotriva jurnaliștilor care au semnat acest articol, cât și a conducerii redacției care a girat și girează în continuare acest articol pentru realizarea unui mare prejudiciu de imagine.

 

Cum arată ultimele sondaje înainte de alegeri în privința candidaților la președinția României

Articolul precedent

Vrei să dai o petrecere care ar putea deranja vecinii? #maigândește-te

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual