sursa foto: antena3.ro
FactualSpot

Dezbaterea: a fi sau a nu fi? Vezi explicațiile susținătorilor lui Iohannis

0

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a anunțat ieri că PSD dorește organizarea cel puțin a unei dezbateri electorale între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă în campania pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

După ce prim-vicepreședintele PNL ,Raluca Turcan, a anunțat în mod public că Președnitele Iohannis nu va participa la o astfel de dezbatere, mai mulți lideri PNL au făcut declarații în online pe această temă.

În această dimineață, șeful de campanie electorală a candidatului Klaus Iohannis, Dan Motreanu, a publicat pe Facebook un mesaj explicativ asupra agendei de campanie pentru perioada ce a mai rămas până la desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin. Totodată acesta susține că invitația realizată de contracandidatul său este o mișcare strategică de campanie care nu poate avea, însă, niciun rezultat în fluctuația electoratului.

Și alți membri de partid precum Rareș Bogdan sau Alina Gorghiu, fost președinte PNL, și-au exprimat în mediul online punctul de vedere, în mod explicativ la adresa electoratului, asupra absenței candidatului Iohannis de la o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

Dan Motreanu explică de ce nu va exista o dezbatere electorală între Iohannis și Dăncilă

Campania președintelui Klaus Iohannis va continua în același mod ca și pentru primul tur de scrutin. Esența unei campanii este tocmai aceea de a te întâlni în mod direct cu cetățenii, de a interacționa cu cei cărora le ceri votul și încrederea pentru a-i putea reprezenta.

Klaus Iohannis a luptat să scape România de PSD și de guvernul Dăncilă. Au fost multe momente în care Viorica Dancilă a refuzat dialogul instituțional cu președintele, deși acesta era foarte necesar în funcționarea statului. A fost cazul desemnării comisarului european, al deblocării situației guvernamentale și rezolvării unor probleme reale și grave pentru această țară. Au fost nenumărate cazuri în care PSD ar fi trebuit să permită dezbateri politice și le-a refuzat.

Abia acum, PSD cere dezbatere, ca și cum nu ar fi cunoscute toate pozițiile politice exprimate de fiecare candidat în parte și în ce mod a servit interesul public. Este un tertip ieftin de campanie și ne dăm seama cu toții că nimic nou nu s-ar putea decanta dintr-o astfel de discuție. Alta ar fi fost, însă, situația dacă aveam un tur doi fără PSD. Acest partid nu are cultura dialogului și a făcut atât de mult rău României și democrației.

Preferăm ca în timpul rămas până în 24 noiembrie președintele Iohannis să poată întâlni în mod direct cât mai mulți cetățeni, pentru că ei sunt cei care votează. România normală este și România în care ai ocazia să te întâlnești față în față cu cel pe care urmează să-l votezi. Din acest motiv vom avea în țară, în aproape toate zilele rămase din campania electorală pentru turul doi, întâlniri cu cetățenii și președintele Klaus Iohannis.

Vă așteptăm cu drag!

Rareș Bogdan despre dezbaterea Iohannis-Dăncilă

Este foarte bine că președintele României nu participă la o dezbatere electorală cu Dăncilă. Iată argumentele:

Unu: A participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă ar însemna să o legitimezi, să o iei în calcul, să-i spui că ea chiar contează. Dar doamna în cauză este o fraudă la adresa posturii de candidat la Președinția României. Este o jignire la adresa românilor care învață limba română și se bazează pe competență pentru a ocupa un post.

Doi: Stilul candidaților PSD de a transmite mesajele atunci când se află într-o confruntare este extrem de toxic. Ei invocă pe post de argumente minciuni sfruntate. Este o tactică intenționată, menită să atragă adversarul în capcana de a demonta minciunile, în loc să-și prezinte viziunea. Consultanții care au sfătuit-o pe Dăncilă să ceară o dezbatere au recurs la asemenea tactică exact cu obiectivul de a-l împiedica pe domnul președinte să-și promoveze mesajul. Ei știu că șeful statului nu ar putea să nu contrazică gogoșile PSD, bazate pe cifre false legate de nivelul de trai și „rezultatele guvernării”. Dar mai știu ceva: fiind ocupat să le demonteze, ar irosi timpul în care ar trebui să întărească propria viziune asupra a ce înseamnă „România normală”. Adică o țară fără hoți, incompetenți și ticăloși cocoțați în funcții pe criteriul apartenenței la partid, o țară unde cetățenii nu sunt umiliți. Exact acest mesaj este periculos pentru candidata PSD, deci a fost sfătuită să ceară o dezbatere pentru a putea bloca mesajul președintelui. În realitate, Viorica Dăncilă nu dorește o dezbatere, dar a fost sfătuită să o ceară, pentru a poza într-un contractidat viabil. Dăncilă ar trebui să se pregătească pentru un dialog cu oamenii legii, din cauza subminării securității românilor, a economiei naționale, a devalizarii Companiilor si Societatilor Nationale., a bugetuli din Rezerva de Stat si nu numai.

Trei: Poporul a demonstrat duminică faptul că are discernământ și nu vrea un circ ieftin, așa cum a arătat Viorica Dăncilă recent într-o înfruntare televizată. Românii au deja o părere, iar candidații PSD pentru o asemenea demnitate nu au fost și nu sunt în stare de dezbateri

Patru: Klaus iohannis nu are ce să caute la o dezbatere cu un candidat care a refuzat, atâta timp cât a fost prim-ministru, discuțiile cu președintele României pe chestiuni spinoase, în momente importante pentru țară. Și erau discuții între patru ochi, deci Dăncilă putea fi sinceră, nu la televizor, unde revarsă minciuni. Un exemplu de respingere a dialogului: problema desemnării comisarului european din partea României. Doamna Dăncilă l-a selectat singură, și nu o dată, alegând variante extreme de nepotrivite, care au creat probleme de credibilitate României în relația cu Comisia Europeană. În calitate de prim-ministru, doamna Dăncila și-a desconsiderat funcția și a refuzat dialogul instituțional în situații când el era extrem de necesar, nu pentru un partid sau o persoană, ci pentru România. A ales să se comporte ca un elev care chiulește fără să-i pese de consecințe, doar că aceste consecințe ne afectau pe toti. Domnul Iohannis nu are ce să discute cu un om care a sabotat relațiile externe ale României.

Cinci: O înfruntare electorală cu Viorica Dăncilă nu este posibilă. Dezbaterea prespune argumente, iar fostul premier nu le are. Și, din emoția de a părea la nivelul discuției, ar mai scote niște perle pentru colecția deja celebră. Deci e mai bine să nu se facă de rușine. Timp de 2 ani, România a avut un premier total nepregătit pentru cea mai importantă funcție executivă din România. Și folosesc un termen blând. Și să nu uităm cine e Dăncilă!! Interpusul lui Dragnea!! Acest grup nociv pentru români a lovit statul, l-a vulnerabilizat, iar când oamenii au ieșit în stradă să protesteze, i-a bătut și i-a gazat! Uităm cine e Dăncilă? Domnul Klaus Iohannis nu refuză dezbaterile serioase, dar ce să discuți cu Dăncilă? Este mai bine ca președintele să vorbească direct cu oamenii, ca până acum. Klaus Iohannis preferă să discute în stradă cu Ilie Moromete, nu cu Cocoșilă.

Echipa de campanie PNL a decis că dezbaterile nu sunt necesare în situația actuală

Alina Gorghiu, fost președinte PNL, membru în echipa de campanie electorală a declarat că în ședința de campanie ce a avut loc cu o seară în urmă a fost analizată oportunitatea unei dezbateri:

„Sunt tare curioasă, dacă vă invită PSD la un eveniment de campanie electorală, vă duceți? E, aveți alte gusturi? Bănuiam.😃

Încă ceva! Ați prefera să vă întâlniți față în față cu Președintele Iohannis sau să îl vedeți la televizor în dezbateri cu Viorica Dăncilă?

Cam asta am dezbătut aseară la sediul PNL, la ședința de campanie și oricât am gândit-o, varianta cea mai bună ni s-a părut cea fără PSD în peisaj. Așa că Președintele va continua strategia de campanie din turul 1 și va pune accentul pe întâlnirile directe cu cetățenii și pe deplasările în cât mai multe județe ale României.

Spre deosebire de Viorica Dăncilă care evită contactul direct cu cetățeanul. Acesta e și motivul pentru care vrea dezbaterea cu atâta ardoare: ca să scape de “supliciul” de a ieși pe stradă.

Chiar nu mai sunt necesare dezbateri între Klaus Iohannnis și Viorica Dăncilă, știe lumea cine este unul și cine este altul. Sunt foarte cunoscuți, au avut funcții de maximă vizibilitate în ultimii ani.

În fine, cam astea sunt noutățile de la PNL. Vă țin la curent. 😉”

Opinia Adrianei Duțulescu despre refuzul lui Iohannis de a participa la o confruntare

Redactorul-șef al publicației online Digi24.ro critică aroganța cu care membrii PNL anunță refuzul Președintelui Iohannis de a participa la o confruntare cu unicul contracandidat rămas acum în cursă. Cât despre dezbatere în sine, jurnalista declară că nu acest punct al campaniei electorale este ceea ce ar trebui să conteze în preschimbarea opțiunii unui alegător.

Cred în continuare că nu îți alegi președintele țării în funcție de participarea sau neparticiparea la o dezbatere electorală, nu mi-aș schimba opțiunea în funcție de ce spune un candidat decât dacă s-ar dovedi acolo în direct sociopat sau criminal în serie. Si cred in continuare ca daca nu esti in stare sa iti alegi președintele în absența unui spectacol de acest gen e o problema cu tine, nu cu acel candidat care poate sa decidă, ca tactica de campanie, sa meargă sau nu la o dezbatere. Dar, pt ca a aparut un „dar”.
Aroganța cu care liderii PNL au început să declare că Viorica Dancila nu merita sa participe la o dezbatere electorală cu Klaus Iohannis, pt ca este inferioară din multiple motive, nu este ok. Si nici refuzul obsesiv al lui Klaus Iohannis de a participa la o confruntare cu acum singurul sau contracandidat.
Acum nu mai e vorba de a sta la masa cu Ninel Peia sau clasați pe locul 4 ori 5, si refuzul nu mai are argumente. Ba este fix ce așteaptă PSD, sa spuna ca lui Iohannis ii e frica de Dancila.

Șeful campaniei PNL, Dan Motreanu, anunță că nu o să fie dezbatere Iohannis – Dăncilă

Articolul precedent

Prima apariție publică a lui Liviu Dragnea după condamnare. Înalta Curte amână judecarea contestației în anulare până pe 10 decembrie

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual