sursa foto: presidency.ro
FactualSpot

Dezbatere electorală în stil american cu Klaus Werner Iohannis. Marți, ora 19:00, la BCU

0

Marți seară începând cu ora 19, Președintele Klaus Iohannis, ce candidează pentru un al doilea mandat la președinția României, va susține o dezbatere organizată după model american, în aula Carol I a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU). Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care estimează o audiență de peste 7 milioane de cetățeni. Întrebările vor putea fi adresate de un număr limitat de participanți: între șase și nouă invitați astfel încât fiecare invitat să poată pune „între două și patru întrebări”, a spus pentru RFI Rareș Bogdan. Acesta a precizat că temele dezbaterii nu vor fi prestabilite.

Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune și două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină și presă din România (…). Întrebări vor pune între 6 și 9 jurnaliști, analiști, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituții media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susținerii societății civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD și așa mai departe, deci vor fi și din zona celor care au susținut Guvernele PSD sau instituții media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu președintele României

Conform unor surse din conducerea PNL, jurnaliștii care au confirmat prezența la dezbatere până la această oră sunt:

  • Cristian Leonte (Pro TV)
  • Radu Tudor (Antena 3)
  • Cristina Șincai (România TV)
  • Moise Guran (Europa FM)
  • Ion M. Ioniță (Adevărul)
  • politologul Cristian Pârvulescu.

În sală, în afara a patru consilieri ai domnului președinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenți. Este o dezbatere după model american sau model francez”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Până la această oră un post de radio și cinci televiziuni au confirmat că vor difuza în direct dezbaterea pe care o va susține Klaus Iohannis. „Ne așteptăm ca de data asta, totuși, televiziunea națională să se comporte ca atare și să preia această dezbatere” a precizat Rareș Bogdan.

„Dezbaterea pe care eu am moderat-o în urmă cu cinci ani la Realitatea TV a avut per total o audiență de 5,5 milioane de telespectatori. Acum ne așteptăm ca audiența cu tot cu Facebook să fie undeva la peste șapte milioane de cetățeni.” a mai adăugat europarlamentarul PNL.

Contracandidatul său, Viorica Dăncilă, a spus cu o seară în urmă, la Antena 3, că ia în calcul o apariție la evenimentul președintelui și speră ca acesta să fie sfătuit de echipa sa de campanie să își invite contracandidatul la dezbatere.

În legătură cu prezența candidatei PSD la dezbatere, Rareș Bogdan a declarat că insistența de care dă dovadă Viorica Dăncilă este exprimată în scop de victimizare, fiind singura armă pe care o mai are la dispoziție dar care nu o ajută decât să se facă mai mult de râs.

„Eu cred că doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a reușit să ne ofere o mulțime de gafe lingvistice și comportamentale, la nivel diplomatic, în continuare încearcă cu tot dinadinsul să se facă de râs (…). Doamna Dăncilă face greșeli puerile. O parte a staff-ului dânsei probabil se gândește că o vor victimiza și acest lucru îi va aduce voturi, dar în același timp, trebuie să ia în calcul și faptul că o pot penibiliza, nu doar victimiza, pentru că o prezență a doamnei Dăncilă în fața sălii, unde nu are posibilitatea să intre nu-i va aduce puncte electorale, așa cum speră domniile lor”.

Ursul lovit de maşină și lăsat pe marginea drumului timp de 18 ore a fost împuşcat. Era necesar un aviz de la Ministerul Mediului?

Articolul precedent

CFR a primit amendă de 75.000 de lei pentru provocarea unui accident feroviar în care o femeie și-a pierdut o mână

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual