sursa foto: consumerfed.org
Din practicăSpot

Despăgubiri record: IKEA va acorda $46 milioane cu titlu de daune morale pentru uciderea din culpă a unui copil cauzată de căderea unui dulap

0

Cel mai mare comerciant de mobilă din lume, IKEA, a încheiat o înțelegere record în istoria Statelor Unite  în vederea acordării de despăgubiri într-un caz de ucidere din culpă.

Compania Suedeză va plăti 46 milioane de dolari părinților lui Jozef Dudek, care în mai 2017, la vârsta de 2 ani, a fost omorât după ce un dulap marca IKEA s-a răsturnat peste el. Potrivit avocaților citați de BBC, aceasta reprezintă cea mai mare sumă acordată cu titlu de daune morale pentru uciderea din culpă a unui copil în SUA.

Obiectul de mobilier cu denumirea MALM,  ce cântărește 32 de kg, a fost retras de pe piață în anul 2016 din motive de siguranță, după ce alți trei copii au fost uciși în mod similar din cauza acestui produs. Cele 3 cazuri de ucidere din culpă a victimelor cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani s-a încheiat în 2016 printr-o înțelegere în care IKEA a convenit să plătească despăgubiri în valoare de 50 de milioane de dolari familiilor, câte o donație în valoare de 50 000 de dolari în numele fiecărei victime direcționate către spitale de pediatrie, precum și 100 000 de dolari unei fundații caritabile în domeniul siguranței copiilor.

Este recomandat ca cei care dețin un astfel de dulap de la Ikea să îl returneze. Inițial, compania suedeză a încercat să aducă în apărarea sa pentru primele procese argumentul că produsul a fost comercializat sub avertismentul de a fi utilizat împreună cu suporturi de perete. În 2017, IKEA a anunțat public, din nou, pentru SUA și Canada, retragerea de pe piață a obiectelor de mobilier din gama MALM și alte produse similare care prezintă pericol de răsturnare și imobilizare a persoanelor, dacă nu sunt prinse de perete.

Un serial-documentar realizat de NETFLIX, denumit „Broken„ explică de ce riscul de răsturnare ale obiectelor de mobilier IKEA este atât de mare raportându-se la materialele de construcție precum. Același episod –Deadly Dressers- exemplifică situația defrișărilor ilegale care se desfășoară în pădurile din România, unul din furnizorii de materie primă pentru IKEA.

Botezul cailor – tradiție de Bobotează sau cruzime asupra animalelor?

Articolul precedent

Procesiunile ținute pentru comemorarea generalului Soleimani s-au soldat cu victime. Fiica generalului: „Trump, nebunule, să nu crezi că totul s-a terminat”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică