sursa: Facebook
FactualSpot

Demisii în masă la PNL București. Cristian Bușoi: “cel mai înțelept este să ne retragem”

0

Cristian Bușoi a decis să demisioneze din funcția de președinte PNL București. Alături de el, cinci din cei șase președinți ai filialelor de sector și-au prezentat demisia.

Însă nici cel de-al șaselea președinte de organizație de sector nu a rămas în funcție. Este vorba despre Anca Boagiu, șefa organizației Sector 2, care a fost demisă prin vot în Biroul Politic Național(BPN) al PNL. Totodată BPN a decis și dizolvarea birourilor de conducere a tuturor organizațiilor de sector din București.

Demisia liderului PNL București, a fost confirmată chiar de acesta printr-o postare făcută pe contul personal de Facebook în care spune că: “Cel mai înțelept este să ne retragem. Voi rămâne implicat în organizația PNL București și în dezbaterile privind temele pe București. “

“Am preluat organizația la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentate de anul acesta, PNL București a obținut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca președinte al PNL București, eu și întreaga echipă de conducerea a PNL București ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la București. Îmi asum răspunderea și pentru că sunt de 23 de ani în PNL și am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNL.” a mai declarat acesta.

Mesajul lui a continuat cu un atac la adresa lui Ludovic Orban: “ Trebuie însă să nu ne amăgim. Și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București. Organizarea și politica locală sunt o parte componentă importantă într-o campanie electorală, dar la București și în marile orașe cel mai mult influențează votul politic, imaginea națională a partidului și a liderilor săi.

Atacuri nu au ezitat să apară nici la adresa administrației actuale a Municipiului București, direcționate mai precis către primarul Bucureștiului, Gabriela Firea și către partidul în care aceasta este președinte al filialei București:

Las PNL Bucureşti două proiecte la cheie : “Deblocăm Bucureştiul”, adică soluţii pentru deblocarea traficului din Bucureşti şi construirea Spitalul Municipal, pentru care PNL a făcut campanie publică în 2015 și pe care apoi PNL l-a susţinut şi pentru care administraţia PSD-Firea nu a mişcat niciun pas în 3 ani.

Administrația PSD-Firea este o nenorocire pentru București şi încă 4 ani pierduţi. Ceea ce este însă important este faptul că administraţia PSD-Firea poate fi bătută şi trebuie bătută de un candidat al PNL.

Lista neagră din mesajului său s-a încheiat cu USR. Astfel Cristian Bușoi a mai scris: “Este nevoie de o acțiune comună a opoziției în București și în țară, dar USR nu a fost mereu un aliat corect, ci un competitor interesat ca PNL să scadă. Au fost multe situațiile în care, ca președinte al PNL București, m-am făcut că nu văd lucrurile incorecte făcute de USR la București, pentru a salva aparența opoziției unite.

După lansarea unor zvonuri conform cărora Rareș Bogdan ar prelua conducerea filialei București, acesta a declarat că nu a fost luată încă o asemenea decizie.

Conform acestuia, în Biroul Permanent Național s-a luat act de demisia președintelui organizației București și de demisia celor 5+1 reprezentanți ai sectoarelor, iar pentru următoarele 2 săptămâni vor fi consultări cu fiecare filială de sector în parte pentru a lua o decizie cu privire la conducerea organizației București și a celor 6 organizații de sector. De asemenea consultările se vor axa și pe alegerea  celor 3 Prim-Vicepreședinți și a Secretarului general al organizației.

 

#DosarulMitaAustriacă –> Imunitatea lui Tăriceanu în mâinile Senatului

Articolul precedent

Senatul a decis să nu-i ridice imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual