sursa foto presidency.ro
SpotVideo

Declarațiile Președintelui după ședința de urgență de la Palatul Cotroceni. România este oficial zonă galbenă de risc

0

La ora 12:00 a început ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 pe teritoriul României. La ședință au participat alături de Președintele Iohannis și Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și Ministrul Sănătății, Victor Costache.

„Este nevoie de măsuri suplimentare. Se vor introduce noi restricții de circulație pentru români, astfel încât, ceea ce a fost până acum doar o recomandare va fi de acum o obligație”, a declarat președintele.

„Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile apărute în teren. Armata va pune la dispoziție persoane care să vină în ajutor.” Klaus Iohannis a mai arătat că: „pentru persoanele de peste 65 de ani se vor impune măsuri suplimentare, să stea, pentru propriul lor bine acasă.”

„Restricțiile vor fi incluse într-o ordonanță militară, care se va finaliza astăzi, iar cele prevăzute vor fi aplicabile începând de mâine”, a mai arătat președintele României.

Atât Ludovic Orban cât și alți membri ai Guvernului au ieșit azi din izolare după ce au primit dimineață rezultatul celui de-al doilea test pentru noul coronavirus (COVID-19), acesta fiind și el negativ.

În urma acestui rezultat negativ, premierul a epuizat regimul de izolare de 14 zile și își va relua activitatea curentă la Palatul Victoria. În același sens vor proceda și ceilalți membri ai Guvernului care s-au aflat în perioada de izolare.

România are începând de ieri un număr de cazuri peste pragul de 500, anume 576 de cazuri confirmate de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) dintre care 8 decese. Marți, 24 martie, au fost confirmate 186 de noi cazuri de persoane infectate cu  în România în ultimele 24 de ore. Astfel, totalul în România ajunge la 762. Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

România a ajuns la totalul de 762 persoane infectate cu coronavirus, dintre care 79 s-au vindecat. 8 decese au fost comunicate de Grupul de Comunicare Strategică

Articolul precedent

#StămAcasă: Peste 1700 de amenzi în prima noapte de carantină. De mâine recomandările devin obligații, Poliția Română va aplica sancțiuni și pe timp de zi

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot