FactualSpot

UPDATE: Decizii luate la CEx-ul PSD! Opoziția pierde un moment important și aruncă ProRomânia în mâinile PSD

0

UPDATE:

Viorica Dancilă: „Am discutat despre alegerile europarlamentare și am luat decizii importante. Este importantă unitatea și să înțelegem unde s-a greșit. G. Firea a fost votată ca Președinte interimar al organizației București și vicepreședinte al PSD. Funcția de președinte executiv o va avea Paul Stănescu. Rodica Nassar va fi secretar general. Am decis să rămânem la guvernare, un singur coleg s-a opus. Nu trebuie să amestecăm votul pentru europarlamentare cu votul pentru parlamentare. I-am dezamăgi pe cei care ne-au votat în 2016. Dacă nu vom putea menține această majoritate la o moțiune de cenzură, vom renunța la guvernare. La Justiție va rămâne Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene – Roxana Mâzatu, Ministerul Românilor de Pretutindeni – Natalia Intotero. Vicepremier va fi Titus Corlățean. Vom face o analiză pe fiecare minister în parte. Este dreptul fiecăruia să voteze. Cei care au greșit trebuie să plătească.”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Gabriela Firea revine în funcția de Președinte PSD București.

Gabriela Firea către protestatarul „Ceaușescu”: „cine v-a plătit să veniți aici?” „e o persoana care este plătită și știu foarte bine de către cine este plătită, chiar de către o persoana care s-a aflat pe lista altui partid politic”.

Paul Stănescu – Președinte executiv

Codrin Ștefănescu lăsat fără funcții în PSD.

Ana Birchall rămâne ministru al justiției.

Titus Corlățean va fi propus vicepremier, în condițiile în care postul deținut de Viorel Ștefan s-a vacantat, după plecarea acestuia la Curtea Europeană de Conturi.

Rodica Nassar devine secretar general al PSD.

Șerban Nicolae: nu exclud candidatura la șefia partidului

Marcel Ciolacu – propunerea PSD pentru funcția de Președinte Camera Deputaților: „Nu am discutat cu cei de la ProRomânia.” Dacă tot avem provocări așa, un singur mesaj am primit de la soția mea: Adrian Năstase, Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea” (țoți au fost Președinții Camerei Deputaților și toți „au ajuns rău”).

Comentariu PeROL: Marcel Ciolacu a fost ales de către PSD pentru funcția de candidat la funcția de Președinte al Camerei Deputaților întrucât acesta are o relație foarte bună cu Mihai Tudose (fostul prim-ministru, actual la ProRomânia), în speranța că acest lucru îi va ajuta în obținerea voturilor acestui partid.

Rămâne să vedem dacă promisiunile care se vor face la ceas de seară, se vor concretiza în voturi de susținere.

În lipsa unei candidaturi comune PNL – USR+ – PMP – UDMR – minorități, sunt șanse mari ca ProRomânia să negocieze cu PSD. USR+ refuză să își asume guvernarea alături de restul partidelor din opoziție.

În prezent, fără ProRomânia, opoziția nu poate demite Guvernul.

Pentru o analiză mai largă cu privire la ezitările opoziției click AICI  

Analiză PeROL: Rolul partidelor politice și jocurile de culise pentru noul Guvern

Articolul precedent

Uite candidatul, nu e candidatul: Laura Codruța Kovesi și tentația prezidențialelor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual