sursa foto: scmp.com
Din practicăSpot

Decizia FIFA: Cardiff trebuie să plătească pentru Emiliano Sala, deși jucătorul a decedat înainte de a fi înregistrat de galezi

0

Cardiff City, formația din Championship, trebuie să plătească lui Nantes 6 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala, atacantul care a murit într-un accident de avion, la doar 28 de ani, în drum spre clubul galez, a declarat FIFA luni. Suma a fost convenită cu titlul de primă tranșă pentru  transferul jucătorului.

Cardiff apucase deja să îl prezinte pe Sala, însă nu voia să achite suma de transfer deoarece nu se înregistrase încă contractul argentinianului și nu era oficial jucătorul galezilor.

Sala se deplasa la Cardiff de la clubul francez în ianuarie, după ce a semnat o înțelegere de 15 milioane de lire sterline (în jur de 16.914 €), atunci când avionul său s-a prăbușit în Canalul Englez. Avionul privat, de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu a fost dat dispărut pe 21 ianuarie 2019, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu turnul de control.

Trupul atacantului argentinian a fost recuperat la trei săptămâni după dispariție, epava fiind găsită într-o căutare subacvatică. Trupul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit.

„Comitetul pentru statutul jucătorilor FIFA a stabilit faptul că Cardiff City FC trebuie să plătească FC Nantes suma de 6.000.000 de euro, ce corespunde primei tranșe datorate în conformitate cu acordul de transfer”, arată FIFA într-un comunicat.

Cluburile au fost implicate într-o dispută cu privire la necesitatea plății primei rate a taxei, iar FIFA a început să investigheze transferul lui Sala în urma unei cereri a clubului francez în februarie.

Ambele cluburi au fost notificate luni despre decizie, iar FIFA a declarat că se poate face recurs împotriva acesteia la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS).

Președintele Cardiff, Mehmet Dalman, a declarat la acel moment faptul că clubul va plăti taxa de transfer „dacă este obligat contractual”.

Președintele cere demisia lui Felix Bănilă, dar procurorul-șef DIICOT nu vrea să lase loc de iresponsabilitate. Riscă însă revocarea

Articolul precedent

După ce ANI a demarat verificarea averii președintei CSM, Lia Savonea, instituția condusă de aceasta a propus limitarea competențelor Agenției

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică