sursa: Youtube
Video

„De ce merge Clujul?” un podcast despre inovarea unui oraș european

0

George Buhnici a realizat alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, podcast-ul cu numărul 21 din seria sa intitulată „Informații gratis despre lucruri care costă” #IGDLCC.

Cei doi protagoniști dezbat schimbările ce au fost aduse precum și cele care vor urma asupra infrastructurii Clujului.

Din perspectiva edilului clujean, marea provocare cu care se confruntă România și cu atât mai mult Clujul, constă în a-și menține acasă tinerii, talenetele și în a-i aduce acasă pe cei care sunt plecați în străinătate.

Una dintre măsurile în care Emil Boc a văzut o soluție, a fost creșterea calității vieții îmbunătățind calitatea transportului public, a educației și a mediului în care clujenii își desfășoară traiul.

Primul proiect European solicitat de primar a fost de modernizare a liniei de tramvai urmată de înlocuirea unei treimi din flota de transport cu autovehicule electrice.  Emil Boc a dezvăluit faptul că obiectivul pe care ar dori să-l atingă este acela de a face  din Cluj, orașul din Uniunea Europeană cu cele mai multe autobuze electrice pe cap de locuitor.

Orașul care în urma unor sondaje europene a fost votat cel mai prietenos oraș  cu vizitatorii din UE, prezintă facilități pentru toate categoriile de persoane: de la  introducerea autobuzelor școlare pentru elevi până la realizarea unor locuri pentru persoane fără adăpost și implementarea unor programe în colaborare cu societatea civilă pentru a le oferi o masă caldă celor aflați în nevoie.

Digitalizarea orașului este din ce în ce mai vizibilă: primul funcționar public virtual stă la dispoziția locuitorilor, iar modalitatea prin care aceștia se pot implica în sistemul de bugetare participativă este de a vota prin intermediul unei aplicații online ce funcționează pe baza sistemului blockchain. Toate aceste măsuri au fost implementate în primul rând pentru a asigura transparența și siguranța procedurilor dar și pentru a le simplifica viața clujenilor.

În aceeași direcție, pe viitor se urmărește crearea unei centuri metropolitane precum și a unui traseu de circulație pentru un tren metropolitan integrat cu metrou.

 

 

Neconstituționalitatea legii privind repatrierea rezervei de aur a României va fi analizată de CCR pe 26 iunie.

Articolul precedent

Ce îi aseamănă pe Tudorel Toader și pe Theresa May

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Video