sursa foto: capital.ro
FactualSpot

De astăzi se aplică al treilea set de măsuri de relaxare: se deschid mallurile, piscinele exterioare și agențiile de pariuri

0

Al treilea set de măsuri de relaxare, aprobat joi de Guvernul României, a intrat în vigoare începând de luni, 15 Iunie, după ce în weekend au fost înregistrate cele mai multe infectări zilnice din ultima lună. Ținând cont de acest fapt, Guvernul va cere Parlamentului să voteze prelungirea stării de alertă, în ciuda faptului că măsuri de relaxare vor apărea în continuare.

Din 15 mai sunt întrevederile într-un număr mai mare în rândul persoanelor care nu locuiesc împreună: față de maximul de 3 persoane admis acum într-un grup pietonal, va fi încuviințat un grup de până la 6 persoane. De asemenea, același număr de persoane este permis la desfășurarea sporturilor individuale în aer liber permise din 15 mai, ori la alte activități recreative.

De asemenea, începând de luni au fost reluate cursele aeriene cu 17 state europene: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, pentru care a fost eliminată măsura de carantină/izolare la locuință pentru persoanele asimptomatice care vin în România. Lista va fi actualizată în fiecare zi de luni, la ora 16:00, de către Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Evenimentele private în aer liber pot fi organizate în limita a 50 de persoane începând de astăzi, iar cele în spații închise au un prag maxim stabilit la 20 de persoane.

Mallurile, activitățile balneare, piscinele exterioare, sălile de fitness, casele de pariuri și loteriile vor fi și ele deschise începând de luni, însă rămân închise restaurantele, cafenelele, locurile de joacă, sălile de jocuri şi cinematografele din interiorul centrelor comerciale.

INSP a publicat lista oficială cu țările pentru care se elimină obligativitatea autoizolării la revenirea în țară

Articolul precedent

Un nou caz marcant pune în discuție modificarea legilor justiției: un fost deținut criminal a incendiat o tânără de 17 ani din Mehedinți

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual