sursa foto: stareapresei.ro
FactualSpot

Daniel Chițoiu, pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă, într-un accident rutier în urma căruia au murit două persoane

0

Daniel Chițoiu, fostul ministru de Finanțe, a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în urma căruia două persoane și-au pierdut viața. Joi dimineața, el a fost chemat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, unde i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, procurorul Arsene Cătălin, a declarat, pentru Mediafax, faptul că în dosar s-a început urmărirea penală in personam.

În alin. 3 al art. 305 din Codul de Procedură Penală, se arată cum se pune în mișcare acțiunea penală in personam: „Atunci când exista probe din care să rezulte bănuiala rezonabilă ca o anumită persoană a săvârșit fapta pentru care s-a început urmărirea penală și nu există vreunul dintre cazurile prevazute la art. 16 alin. (1), organul de urmărire penală dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare față de aceasta, care dobândește calitatea de suspect.”

Procurorul a mai anunțat că: „A refuzat să dea declarație, de altfel avea acest drept. A fost pus sub învinuire în dosarul de ucidere din culpă”, a spus procurorul.

Daniel Chițoiu a plecat de la audieri, fără să facă prea multe declarații, oferind doar câteva răspunsuri întrebărilor jurnaliștilor: Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una.” Fostul ministru a mai arătat că nu a luat legătura cu familia victimelor.

Nu declar nimic acum”, a mai spus Chițoiu despre declarația martorului principal, șoferul care se afla în momentul accidentului chiar în spatele fostului ministru, care a declarat că l-a văzut pe demnitar intrând pe contrasens.

Accidentul a avut loc pe data de 26 decembrie 2019, în localitatea Zamfireşti, din Argeş, când, în urma impactului, o femeie de 73 de ani şi un bărbat de 82 de ani au murit, iar o altă persoană a fost rănită. Fostul ministru de Finanțe nu fusese audiat până acum, întrucât a fost internat pentru câteva coaste rupte.

Zboruri peste Orientul Mijlociu anulate: ce drepturi au pasagerii curselor în cauză?

Articolul precedent

Gheorghe Dincă și-ar putea schimba declarațiile. Inculpatul refuză să mai răspundă procurorilor DIICOT. Cât va mai sta închis ucigașul de la Caracal?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual