sursa foto: wall-street.ro
FactualSpot

Curtea de Apel București respinge definitiv contestația lui Dragnea împotriva PSD

0

Contestația lui Liviu Dragnea, cu privire la alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţie de preşedintă a PSD şi în care cerea dizolvarea formaţiunii, i-a fost respinsă de judecătorii de la Curtea de Apel București, decizia fiind una definitivă. Contestația, formulată de Liviu Dragnea, în calitate de intervenient, privind conducerea PSD, stabilită la Congresul din 29 iunie, a fost respinsă, marți, 17 decembrie, după ce solicitarea lui Dragnea fusese inițial respinsă în primă instanță.

Instanța a arătat că: Anulează cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul M.I.T., ca netimbrată. Respinge apelurile ca nefondate. Definitivă. Pronunţată azi 17.12.2019, soluţia fiind pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.”

În octombrie, Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului Bucureşti, care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie a fostului lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând în acest fel noua conducere a Partidului Social-Democrat.
Apelul a fost formulat la Curtea de Apel Bucureşti, iar dosarul era cel care se referea la „partide politice, modificări acte constitutive – statut – organe de conducere.” În sesizarea depusă în fond, Dragnea invoca chiar dizolvarea Partidului.

Dragnea a susținut, la acel moment, că PSD Teleorman a creat un prejudiciu Direcţiei pentru Protecţia Copilului din cauza faptului că cele două angajate au fost trecute în acte şi, din acest motiv, PSD Teleorman ar trebui dizolvat.

Totodată, Dragnea a mai argumentat faptul că membri Partidului Social-Democrat Teleorman au participat și la Congresul la care a fost aleasă Viorica Dăncilă lider al PSD, în locul lui, ceea ce ar pune sub semnul întrebării validitatea acelui vot.

Referendum intern pentru poziționarea partidului USR. Dan Barna: Centru dreapta modern, liberalism european este răspunsul

Articolul precedent

O răzbunare PSD: se încearcă reducerea TVA-ului la 16%. Guvernul o consideră o măsură neadecvată situației bugetare. Camera Deputaților are ultimul cuvânt

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual