sursa: ahvalnews.com
FactualSpot

Curtea Constituțională a Turciei a decis cu privire la încălcarea drepturilor jurnaliștilor Kadri Gursel și Murak Aksoy de către regimul Erdogan

0

Curtea Constituțională a Turciei a decis că autoritățile au încălcat drepturile omului a doi jurnaliști turci ce au fost critici față de acțiunile președintelui Tayyip Erdogan, în urma încercării de lovitură de stat din anul 2016.

Curtea Constituțională a declarat că dreptul la libertatea de exprimare, libertatea și securitatea personală a jurnaliștilor Kadri Gursel și Murak Aksoy a fost încălcat.

Gursel a petrecut aproape un an în închisoare, după arestarea sa în 2016, ca urmare a criticilor aduse împotriva lui Erdogan în luna iulie a acelui an.

El a fost condamnat anul trecut, cu câțiva colegi de la Cumhuriyet, unul dintre puținele ziare rămase care se mai opuneau președintelui Erdogan. Jurnaliștii au fost condamnați întrucât „au ajutat organizațiile teroriste”, potrivit France 24.

După revizuirea constituțională din 2010, Curtea Constituțională a Turciei a primit o nouă atribuție. Astfel, începând cu 23 Septembrie 2012, fiecare persoană poate solicita Curții Constituționale judecarea unei cereri prin care să se stabilească dacă o putere publică a încălcat oricare dintre drepturile și libertățile fundamentale ale solicitantului, drepturi garantate în temeiul Constituției și care intră în sfera de aplicare a Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Modificare legislativă: angajatorii datorează CAS pentru zilieri

Articolul precedent

Baroul București: alegeri pentru cel mai mare barou din sud-estul Europei și lipsa de interes a avocaților-alegători

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual